Vasárnap és hétfőn: Légy jó mindhalálig musical

VÁCI NAPLÓ/a kultúra ♥ Még 2016 novemberében tűzte műsorra Móricz-Kocsák-Miklós darabját, a Légy jó mindhalálig című musical-t a váci Parlando Színház és Kulturális Egyesület, amelyet azóta is töretlen sikerrel játszanak, nem csak városunkban.

Hat alkalommal adták már elő: Vácott többször, de Szentendrén is láthatta már a nagyérdemű. A darab rendező-koreográfusa Kovács Róbert, akinek a munkáját segíti koreográfusként Nagy Márta is.

– A jelmezek Riesz Dóra kreativitását dicsérik, a díszletet pedig Ritzl Nikolett és családja tervezte, készítette, valamint a díszletkészítésben az egész társulat is részt vett – nyilatkozta korábban lapunknak Dónusz Katalin az egyesület elnöke.

Móricz Zsigmond klasszikus regényéből készült produkció még Debrecenből indult sikerkörútra, a debreceni Csokonai Színházban a teátrum százhuszonöt éves fennállásának alkalmából mutatták be először 1991-ben a Légy jó mindhalálig musical-változatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A színpadi változat közel hozza a mai kor emberéhez a jól ismert eseménysort Nyilas Misiről, a debreceni kollégiumról, Pósalaky úrról, a reskontóról és a megaláztatásról. Napjainkig is érvényes a történet. Benne az iskola és a társak – a kortárs társadalom tükreként – sorozatos próbák elé állítja a gyermeki hitet és bizalmat, és színpadon elevenedik meg, ahogy a diáktársakkal és tanárokkal szembeni konfliktusok végleg szétporlasztják a gyermeki lét boldog naivitását. A műsort az eddigi visszajelzések alapján is bátran ajánlom általános iskola 4. osztályától kezdve mindenkinek szeretettel!

A darabot február 19-én, vasárnap 16 órakor, valamint február 20-án 10 órakor nézhetik meg az érdeklődők a Madách Imre Művelődési Központban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments