Az utolsó hősszerelmes újra bedobja magát a nőknél

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A március 17. és 19. között megrendezésre kerülő Thália Humorfesztiválon a vígjátékok színe-java képviselteti magát. A versenyprogramban idén nyolc produkciót mutatnak be, melyek között szerepel a Váci Dunakanyar Színház egy produkciója is.

A váci teátrumot tavaly képviselő Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című darabjának írója, Olt Tamás különdíjat nyert, a legjobb színésznő díját pedig Vándor Évának ítélték oda. Idén a színház repertoárjából Neil Simon Az utolsó hősszerelmes című darabot láthatja a fővárosi közönség március 17-én.

Előtte viszont még Vácon is beveti magát a nőknél a hősszerelmes március 16-án 19 órakor.
Barney Cashman (Magyar Attila), a tisztességes és hű férj úgy dönt, enged évek óta tartó, csillapíthatatlan kíváncsiságának, és egyetlen felejthetetlenül romantikus délutánra próbára teszi saját magát; házasságtörésre készül. A körülményes figura titokban édesanyja lakására hívja az áhított nőt. És hogy ki akad a halétterem tulajdonos Barney horgára?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Elsőként Elaine Navazio (Molnár Gyöngyi), a rendkívül csinos nő, aki bolondul a halételekért, majd egy őrült, izgalmas fiatal énekesnő Bobbi (Pataki Szilvia), és végül barátja felesége, a kissé depressziós, érzékeny és intelligens Jeanette Fisher (Pikali Gerda), aki korábban jelét adta, hogy érdeklődik iránta.
Mindhárom alkalommal tervez, kalkulál, kombinál. Mesterien készíti elő az izgalmas eseményt, ám mindenre ő sem gondolhat, az egyetlen délutánból zűrzavaros légyottok sora születik.

A téma pikáns, a helyzetek fordulatokkal telik, a feszültséggel pedig az idő szűke játszik, hiszen a lakás csak néhány órára az övék. E briliáns vígjátékban Neil Simon páratlan finomsággal ötvözi a sziporkázó humort és a keserű igazságot. Csupa lendület, pazar nyelvi párbajok és egy fergeteges szereposztás!
Sokan vették igénybe legutóbbi alkalommal a Rubra Étteremmel közös akciót, a nagy sikerre való tekintettel itt a folytatás. „Enni vagy színházba menni?” – ez nem kérdés, hiszen nem kell választani a kettő között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Aki megtekinti párjával ezt az ét/vágyfokozó előadást, még egy romantikus vacsorát is elkölthet kedvezményesen a Rubra étteremben március 17-én vagy 18-án. Ugyan az előadásban említett fogások, mint például a „makréla morzsában mustármag mártással” nem szerepelnek az étterem étlapján, de érdemes átböngészni a kínálatot, hiszen igazi ínyencségek várják a betérőket.

Folytatódik az együttműködés a 90 dB Projekttel is, ezzel az előadással a Váci Dunakanyar Színház újabb saját produkciója válik akadálymentesítetté a látás- és hallássérült nézők számára. A március 16-i előadást jelnyelvi tolmácsolás és narráció kíséri, így újra minden nézőnek lehetősége lesz nevetni egy jót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments