A püspök és a paralimpikonok a Hattyú díjasok

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Nemrég adták át a 2016-os év Hattyú díjait, melyet ezúttal egyéni kategóriában Beer Miklós váci megyéspüspök, közösségiben pedig a váci paralimpikonok és edzőjük vehetett át.

Az összejövetelen Hemela Mihály, a Váci Értelmiségi Klub vezetője arról beszélt, hogy nagy volt az egyetértés a díjazottak személyében.  A püspök érdemeit Rozmaring Sándor méltatta. Igyekezett olyan dolgokat elmondani Beer Miklósról, amelyet talán sokan nem tudnak róla.

– A látottakon keresztül is megismerhettük a püspök atya két fontos tulajdonságát: ő az értékek méltó őre, de mindezt szerényen és nem hivalkodóan teszi. És még valami, az emberek mellett az állatokat is szereti, mert a püspöki palota udvarában jelentős számú háziállattal is találkozhatunk – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Beer Miklós köszönetet mondott a díjért és azt mondta: túlbecsülik őt.

– Nagyon figyeltem minden mondatra és nem találtam benne hibát, kivéve egyet: túlbecsültök engem, ez az egy hiba. Elnézve ezt a díjat, talán nem nagy túlzás, ha azt mondom: most érzem magam igazán váci polgárnak. Ezzel a díjjal kifejezte ez az értelmiségi kör, hogy befogadtok a városba. Ez a díj arra sarkall, hogy próbáljak minden igyekezetemmel a címre méltóvá válni.

Elgondoltam, hogy mit is tettem én ezért a városért. Az, hogy itt otthon érzem magamat egy természetes dolog, de azzal talán, hogy idén végre Migazzi bíborosnak szobrot állítunk, én ezt érzem kötelezettségemnek és hosszú idő óta elmarad mulasztásom pótlásának, hogy a város nagy építtetőjének szobrot állít Vác és a püspökség. Egy kis túlzással azt kérem, hogy ha a váciak látják a Migazzi szobrot majd, egy kicsit gondoljanak rám is – mondta végezetül Beer Miklós.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A paralimpikonokat, Keresztesi Erikát és Kálmán Krisztinát, valamint edzőjüket, Szikora Gyulát Boda Mária elnökségi tag méltatta.

Elmondta: tudja, hogy Szikora Gyula nem szereti, ha dicsérik, de van miért.

–  Bár a díj itt egy egyesületnek szól, ugyanakkor itt egyéni teljesítményekről van szó. A Reménység Egyesület Vácnak egy nagyon régi és nagyon fontos szervezete. Had emeljem ki a legrégebbi Reménység tagot, Szikora Gyulát. A két paralimpikon sikeréhez ő is nagyban hozzájárult – mondta, majd méltatta Keresztesi Erikát és Kálmán Krisztinát is, akik legutóbb a Rio de Janeroban megrendezett paralimpián képviselték hazánkat és Vácot.

Az este folyamán közreműködött az Esze Tamás Nyugdíjas Honvéd Egyesület dalárdája is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments