Kivezetik a Rózsa utcát a játszótér mögött a főútra

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Mint arról a testületi tudósításunkban lapunk nyomtatott hasábjain beszámoltunk, kinyitják a Rózsa utcát a Damjanich téren keresztül a főútra. Erre azért van szükség, mert a Rózsa utcában egy újabb többlakásos társasház épül majd, négy ütemben. A megnövekvő teherforgalmat pedig nem lett volna szerencsés a Rádi útra vezetni.

Mivel az út kialakítása zöld felületet érint, ezért a döntést a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságnak kellett meghozni. A szakgrémium többsége azonban nem értett egyet vele, ezért nem adott zöld utat az átalakításra. Ám a testület felülbírálva ezt a döntést, mégis megadta az engedélyt, így hamarosan a játszótér mögötti járda mellett egy egyirányú útszakaszt alakítanak ki.

A műszaki osztály megvizsgálta a Rózsa utca forgalomtechnikai lehetőségeit és megállapította, hogy a 4,5-5 méteres burkolati szélesség nem elegendő két tehergépjármű párhuzamos közlekedéséhez. Ezért azt javasolták, hogy szélesítsék ki az utat 6 méterre, viszont a közút jelezte, hogy a Rádi úti csomópont nem bírna el több forgalmat. Így született meg az a javaslat, hogy bár az út szélesítése történjen meg, de egy egyirányú úttal vezessék ki a forgalmat a 2-es főútra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A döntés ellen több ellenzéki képviselő is felszólalt, még az is felmerült, hogy a jövőben a Damjanich téri játszótér kerüljön áthelyezésre, egy olyan részre, ahol nincs ekkora forgalom. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments