Silverstar Társulat: táncjátékon innen, gyereknapon túl

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Ládám) ♥ Morzsák, egy testvérpár, sűrű és félelmetes erdő és egy mézeskalácsból épült házikó. Ezek azok a hívószavak, amelyek egyetlen történetben csengnek össze a német nyelvterület meseklasszikusában, a Jancsi és Juliskában.

Sokan, sokféle módon nyúltak már az eldobott gyerekek történetéhez. 2016 tavaszán egy üde színfoltként a gyermekelőadások palettáján a Bordás Györgyi nevével fémjelzett Silverstar Művészképző Iskola Társulata is színpadra állította a Grimm testvérek meséjét, mint táncjátékot.

A guruló, forgó színes díszlet és a külön az előadásra készült jelmezek, azon túl, hogy profi munkák – előbbi Náday István, utóbbi a Sikk divatszalon munkáját dicséri -remek atmoszférát teremtenek. Egyszerre mesés és valóságos a nézők elé varázsolt kép. A zenék választásánál abszolút érvényesül, hogy a tánciskola palettáján található táncstílusok elemeit pörgős és izgalmas alapokra koreografálták. A megértést segítendő, a történet bizonyos részeinél a mesélő elmondja, mi fog történni, ez jelenik meg aztán a tánc nyelvén is. Ezzel a mesét még nem ismerőket is remekül bevonja az előadás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is Virágos Vác - Várják a jelentkezőket április 15-ig

A körülbelül 40 perces játékidő az általunk tárgyalt előadásnál mindig izgalommal köti le a gyerekek figyelmét. A dinamikusan változó, sodró lendületű képekkel és fényekkel úszva a nézőnek nincs lehetősége pihenni. Egyetlen stég, ahol megkapaszkodhat, majd újra lendületet vehet, a korábban már említett narrátori fél perc.

A darabot eddig 14 alkalommal mutatta be a társulat, különböző helyszíneken. A táncjáték most május hónapban lett 1 éves és ezt megünnepelendő tér vissza a művelődési ház színpadára újra május 28-án 9.30 órakor, a gyereknapon.

A szereplők a tánciskola tanárai közül, illetve annak növendékei közül kerültek ki. A mézeskalácsház boszorkányát Jócsik Bernadett, a gonosz mostohát Bordás Brigitta, az édesapát Lukács Ádám kelti életre. A címszerepekben Maglódi Regina és Birkás Bíborka látható, akik kettőzve hozzák Juliska szerepét. Jancsi bőrébe a latintáncos Tímár Gergő bújik, minden előadásban. A tánctanárok egymást koreografálták a korábban már említett zenékre. Az előadást rendezte Lakatos Ádám.

Egy előadás ajánlása mindig komoly rizikó, hiszen ízlések és arccsapások. Ebben az esetben azonban nyugodt lehet az ajánló, mert minőségi szórakozást ajánlhat az olvasónak és érdeklődőnek, ennek a sok helyen megfordult táncjátéknak a személyében. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments