Kezdődjön a nyári szünet futással!

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Elindult a vasárnapi Fut a Vác verseny előtti visszaszámlálás, ahol már lezárult a közel 700 fős előnevezés, de a helyszínen, a Boronkay iskola aulájában továbbra is nevezhetnek azok, akik le akarják küzdeni a 2,8; 6,4 a 10,5 vagy a félmaratoni 21 kilométeres távot, vagy éppen az ovisok távjait.

Pénteken és szombaton 17 órától 19:30-ig lehet nevezni, valamint a rajtcsomagot átvenni, illetve vasárnap reggel a verseny helyszínén 8 órától kezdődően egészen a rajtig. Aki magával hozza a futókártyáját, amit a Mikulásfutáson kaptak a hosszabb távok versenyzői, az megmenekül az adatok írásától, mert az ő nevezése egy vonalkód-leolvasás erejéig és a rajtszám kiadásáig tart.

A verseny nem érinti a kettes főutat, de a Duna menti utakat és a kerékpárutat viszont helyenként igen, egy 10 kilométeres kör mentén, melyet a www.futavac.hu honlapon tanulmányozhatunk. A forgalomtól nem zárnak el utakat, de kérik a gépkocsival, kerékpárral közlekedőket, hogy legyenek tekintettel a futókra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A versenyen először a 21 km-es félmaratoni és félmaratoni váltó résztvevői rajtolnak 9 órakor, majd ezt követően 9:25-kor indulnak a 6,4 és a 10,5 km-es futamok. Az ovisok versenye 9:30-tól kezdődik (lufival és sok ajándékkal) és a 2,8 kilométeres „bulifutás” versenyzői 10:10-kor kezdik a futást. A verseny eredményhirdetésére, az ajándékok sorsolására 11:30-kor kerül sor a rajtok helyszínén, a Boronkay iskola előtt.

A Vác Future (6,4 km, 10,5 km, 21 km) versenyzői a Frecska Viki által tervezett ajándékpólóban futhatnak, a bulifutók között 101 Summer Holiday Run pólót sorsolnak ki, és a legszerencsésebb versenyző egy kerékpárt nyerhet.

– Érdemes hát készülni hétvégére, eljönni és lefutni valamelyik távot, leküzdeni az utat, az időt, és főként önmagunkat. – mondta a főszervező, Bíró György a Váci Naplónak. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments