OrgonaPont: szombaton koncert lesz a dómban

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Nyáresti zenei randevúkra invitál augusztusban a Filharmónia Magyarország! Országos OrgonaPont sorozatának keretében a trombitának, fuvolának, hegedűnek és az énekhangnak is jut szerep a hangszerek királynőjének is nevezett orgona mellett. Most szombaton Vácott a dómban lesz egy remeknek ígérkező koncert.

A szabadság üdítő heteiben Győrtől kezdve Pécsen át Budapestig az ország tizenhat városában huszonnyolc koncertet magában foglaló OrgonaPont sorozat a nyár könnyedségét és különleges hangulatát ígéri. Meseszép templomok hűvösében azokat is várja a zeneszerző órások – Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Liszt – muzsikája, akik kicsit könnyedebb, játékosabb hangulatra vágynak, hiszen filmzenékből is csendülnek fel népszerű dallamok.

Az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal hol trombita, hol hegedű vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki, izgalmas hangszerpárosításokat hozva el a közönségnek. Neves orgona-, hegedű-, furulya- és énekművészek mellett a Magyar Rádió Gyermekkara, a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, Purcell Kórus és a Budapesti Tomkins Énekegyüttes is grandiózus hangversenyekkel készül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Az OrgonaPont sorozat ötlete Szamosi Szabolcs orgonaművésztől (képünkön) származik. A Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójaként erre az idényre is ígér zenei csemegéket: „Az OrgonaPont sorozat egyik kiemelt helyszíne Pécs, ahol négy koncerttel várjuk a családokat, fiatalokat és idősebbeket augusztus minden péntekén. Olyan remek művészek szólaltatják meg a hangszerek királynőjét, mint a Pécsi Bazilika orgonistája, Kovács Szilárd vagy a Junior Prima díjas Balatoni Sándor.”

Vácott a Nagyboldogasszony Székesegyházban augusztus 12-én szombaton este nyolctól Szamosi Szabolcs orgonaművész Nyári László és Büttner Orsolya hegedűművészekkel ad hangversenyt!

Az OrgonaPont és egyben a nyár méltó zárásaként Haydn: A teremtés című oratóriuma csendül fel a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekarának és a Purcell Kórus előadásában. Vashegyi György vezényletével az est augusztus 25-én a Pécsi Bazilikában monumentális hangzású zenei élményt ígér!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegypénztárában (Kodály Központ), a www.jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen. Jegyár: 1900 Ft; az augusztus 25-i koncertre 2900 Ft. Jegyár kedvezmények: diák, nyugdíjas, vagy Filharmónia bérlettel rendelkezők számára 1500 Ft, az augusztus 25-i koncertre 2400 Ft. További információk az orgonapont.hu oldalon találhatók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments