Országos nyugdíjasügy: váci pengeváltás

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Vácott, a főtéri első világháborús emlékmű előtt tartott sajtótájékoztatót szerdán délután Rétvári Bence államtitkár, a Fidesz-KDNP pártszövetség választókerületi elnöke. A politikus egy országos témával, a Vona Gábor Jobbik-elnök nyilatkozata körül kibontakozott vitával foglalkozott.

Nem véletlenül választotta a helyszínt, ezzel is arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az idősek ma is, az elmúlt évszázadban is mennyi áldozatot hoztak az országért – mondta rögtön az elején Rétvári Bence. Hosszan idézte Vona Gábor egy korábbi nyilatkozatát, amellyel szerinte a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Ezért bocsánatkérésre szólította fel Fehér Zsoltot, a Jobbik váci elnökét is.

– Vona Gábornak és Fehér Zsoltnak igazán köszönetet kellene mondania az időseknek, minden magyar idősnek, aki részt vett abban, hogy azokba az iskolákba járhatunk, azokban a kórházakban születhettünk meg, amiket az ő munkájuk gyümölcseként építettek meg, vagy a háború után építettek újjá. Nem érti a XX. századot és a XX. századi gyötrelmeket az, aki így beszél az idősekről. Fontos, hogy mindenki tudja, miként vélekedik több millió emberről a Jobbik elnöke. És ha a Jobbik helyi elnöke itt Vácott nem kér bocsánatot, akkor ő egyetért a Jobbik országos elnökével és a váci nyugdíjasokról sem gondolkodik másként, mint Vona Gábor országosan a nyugdíjasokról – fogalmazott Rétvári Bence.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A sajtótájékoztatón Rétvári Bence mögött nyugdíjasok jelentek meg, transzparenseiken a következő üzenetek szerepeltek Vona Gábornak címezve: „Ha tudnád, hogy mik a XX. századi traumák, hallgatnál!; Sértegetni szégyen, bocsánatot kérni nem szégyen!; Nem felejtjük, hogy ledemenseztél!”

Lapunk megkereste Fehér Zsoltot is, aki írásban reagált az elhangzottakra. „Üdvös lenne, ha a Rétvári Bence által képviselt kormánypártok a nyugdíjasokra nem mint szavazatokban manifesztálódó tömegre tekintenének, valamint nem hamis ellenségképek gyártásában lennének érdekeltek. Bocsánatkéréssel egyedül a Fidesz-Kdnp tartozik a nyugdíjasok felé akkor, amikor kéretlen telefonhívásokkal zaklatják a tisztes munkában megőszült nyugdíjas társadalmat. Bocsánattal tartoznak azért is, amiért manipulálják, hamis hírekkel heccelik, egymás ellen fordítják őket” – írta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments