Különleges zongorakoncert lesz a váci műhelyben

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥  Egy valódi, minden ízében különleges zenei csemegét kínál Vácott egy lett származású zongoraépítő, David Klavins, aki tavaly április óta él városunkban és azóta építi új, függőleges húrozású hangszerét. Szombaton este várja a váciakat a műhelyében.

Tristan Eckerson amerikai zongoraművész hangversenyét hallgathatják meg az érdekődők a David Klavins által készített Una Corda zongorán szeptember 16-án szombaton a Galcsek utca 8-10-ben. 19 órától találkozás, 19.30-tól hangverseny. A vendég Lisa Morgenstern német/bolgár zeneszerző, zongorista és énekes, aki az esemény elején a Chameleon című új albumának dalaiból fog zongorára és énekhangra átírt változatokat előadni.

David Klavins 1987-ben megépítette a világ legnagyobb zongoráját. A világhírű hangszerkészítő 2015-ben érkezett hazánkba, jelenleg egy 4,5 méter magas, függőleges húrozású zongorán dolgozik. „Nagyon hamar összebarátkoztam az emberekkel, és rájöttem, hogy a magyar emberek sokkal inkább a földön járnak és sokkal barátságosabbak például a németeknél” – mondta egy róla készült riportfilmben. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments