Kulturális Örökség Napjai a Katona Lajos Városi Könyvtárban

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Bednárik-Stefanik Adrienn) ♥ Idén könyvtárunk is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programsorozathoz. Az egyedülálló kezdeményezés célja, hogy a műemléképületek megnyissák kapuikat, és a mindennapokban nem látogatható titkos zugokat is bejárhassa a kíváncsi közönség. A szervezők remélik, hogy ezzel is sikerül még jobban felhívni a figyelmet a közös kulturális kincseinkre, épített örökségeinkre.

A nyílt nap keretében lehetőségünk van könyvtárunk, szakmánk és elsősorban épületünk eddig kevéssé ismert múltját is bemutatni. Hogyan nézett ki az egykor „kétemeletes palotaként” emlegetett épület? Mire használták? Mekkora volt a tényleges területe?

Miért és hogyan tartozott az épülethez a városban „Lovarda” néven ismert műemléki ingatlan? És mire emlékeznek mindebből a közelben lakók? Nem csak ezekre a kérdésekre kaphat választ, ha ellátogat hozzánk, hanem információt szerezhet a könyvtár történetéről, névadónkról, munkánkról és egyéb érdekességekről is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Szeretettel várjuk sétánkon szeptember 16-án, szombaton 11 és 14 órai kezdettel. A programon való részvétel ingyenes, de kérjük, regisztráljon a klvk@konyvtar.vac.hu címen, vagy a 27/311-355 telefonszámon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments