Múzeumok Őszi Fesztiválja: legyél te is nyomdász!

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a nyomdászat jegyében megrendezésre kerülő ingyenes családi nap különleges vendége lesz egy igazi vándornyomdász – Novokrescsenszkov Tamás, a Letterpress Workshop Alkotóműhely létrehozója és vezetője, akinek segítségével október 14-én, szombaton mindenki belekóstolhat majd gyakorlatban is a nyomdászok mesterségébe.

Családi nap lesz a múzeummal a nyomdászat jegyében október 14-én szombaton 10 és 16 óra között. A szervezők a Görög Templom Kiállítóteremben (Vác, Március 15. tér 19.) látható Közjava és hasznára… nyomdát állíthasson… A váci nyomdászat 245 éve (1772-2017) című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan szeretnének több programot kínálni az érdeklődőknek:

– Felnőtteknek kurátori tárlatvezetés.

–  „Letterpress workshop”: kreatív időtöltés gyermekeknek és felnőtteknek különböző nyomdatechnikák kipróbálásával, Novokrescsenszkov Tamás, meghívott vándornyomdász segítségével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Készítsünk nyomdát! Nyomda, pecsételő készítés különböző anyagokból, majd közös nyomdázás.

A fenti programok ingyenesek. De emellett még lehet regisztrálni iskolai osztályok számára meghirdetett múzeumpedagógiai foglalkozásra!

„Ajánlom a tisztelt közönség becses figyelmébe…” Nyomdai reklám és marketing a 19–20. században – múzeumpedagógiai foglalkozás felső tagozatosoknak és középiskolásoknak a váci nyomdák történetét bemutató időszaki kiállításhoz kapcsolódóan – Egy esemény reklámozása különböző korokban, különböző formákban – újsághír, szórólap, plakát készítése.

Időpontok: 2017. október 17-19. naponta 9-14 óra között. Iskolai osztályoknak előzetes bejelentkezés alapján! Helyszín: Görög Templom Kiállítóterem (Vác, Március 15. tér 19.). Regisztrálni lehet október 2-13. között a múzeum elérhetőségein: info@muzeumvac.hu; 27/200-868; 30/555-7306. A foglalkozás ára: 400 Ft/diák. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments