Kibővített programok az idei VéNégy Fesztiválon

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Cseh Lilla) ♥ Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó az idén ismét a már jól megszokott helyen, a Dunakanyar szívében, Vácon talált otthonra. Az idén is könnyed és pörgős esti koncertre számítható fesztiválozókat kibővített programkínálattal várja a fesztivál.

A Vénégy mindazoknak szól, akik – már kinőve a nagyfesztiválok dömpingjéből – két esti koncert között kíváncsiak a kortárs színházi kultúrára, és akik szívesen megnézik nem csak a hazai, de a lengyel, a cseh, vagy a szlovák társulatokat is az új helyszínre kerülő, árnyas Duna-parton. A cseh színházi program 5-én, míg 6-án a lengyel, 7-én a szlovák, 8-án pedig a négy ország közös előadása lesz megtekinthető.

A zenei kínálatban olyan népszerű zenekarok szerepelnek, mint a Belga, Punnany Massif, Freakin Disco, Ivan and the Parazol, Tankcsapda, Péterfy Bori, Vad Fruttik, Minimyst, Necc party, Azur, Kiscsillag, Quimby, továbbá a cseh Red Swamp, és az I love you Honey Bunny teszi sokszínűvé a választékot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Az utcaszínházak mellett a klímaváltozásra felhívó és a fenntarthatóság jegyében készülő művészeti projektek és programok színesítik a fesztivált.

A Vénégy Fesztiválra, a korábban a visegrádi országok színházi társulatainak együttműködéséből kibontakozott rendezvényre április 15-ig kaphatóak az early bird jegyek. Sőt a színházi napijegy mellé még ingyenes belépő is jár a Duna-parti koncertekre.

A fesztivál egyre inkább körvonalazódó szándéka, miszerint a visegrádi országok művészeit és közönségét összehozza egy platform alatt, megvalósulni látszik. Nem túlzás azt mondani, hogy 2018-ban egy összművészeti fesztiválról beszélhetünk a Vénégy kapcsán, ahol a művészeknek együtt alkotva, tapasztalatot cserélve lehetőségük van tanulni egymástól.

Ahogy a szlogen és a nagyszerű programkínálat is mutatja, ez egy laza, fröccsözős, naplementés, új helyeket és élményeket felfedezős fesztivál, ahol bátran együtt fesztiválozhatsz a naplementében, a vízparton a családoddal. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments