Pénteken 16 óráig lehet átjelentkezni másik szavazókörbe

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A választási szabályok szerint ma, pénteken 16 óráig lehet átjelentkezni másik szavazókörbe – olvasható az Országos Választási Iroda honlapján. Ha ön a szavazás napján Magyarországon, azonban bejelentett lakóhelyétől eltérő településen, budapesti kerületben (vagy ugyanazon a településen, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén) fog tartózkodni, átjelentkezéssel szavazhat.

Külön felhívják a figyelmet: kizárólag magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok nyújthatnak be átjelentkezési kérelmet! Az átjelentkezési kérelmet (valamint a kérelem módosítását vagy az átjelentkezés törlését) bárki benyújthatja online a www.valasztas.hu honlapon vagy papír alapon postán vagy személyesen a lakóhelye szerint illetékes választási irodánál legkésőbb a szavazást megelőző 2. nap (péntek) 16 óráig.

Az átjelentkezési kérelem benyújtásának szabályai

» A kérelemben feltüntetett adatainak meg kell egyezniük az Ön lakcímkártyáján feltüntetett adatokkal, ellenkező esetben a helyi választási iroda a kérelmet elutasítja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

» Átjelentkezni bármelyik magyarországi településre (budapesti kerületbe) lehet.

» Minden településen (budapesti kerületben) csak egyetlen szavazókört jelölnek ki az átjelentkezéssel szavazók részére. Az átjelentkezéssel szavazásra szolgáló szavazóhelyiség pontos címét megtalálja a www.valasztas.hu oldal szavazóhelyiség-kereső alkalmazásában, és arról a helyi választási iroda írásban is tájékoztatni fogja.

» Átjelentkezés esetén is igényelhet mozgóurnát abban az esetben, ha egészségi állapota vagy fogva tartás miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben.

» Önnek a kérelem benyújtása során arra is lehetősége van, hogy megadjon egy olyan értesítési címet (akár külföldi címet is), ahova a helyi választási iroda megküldi Önnek a döntésről szóló értesítést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments