Színház: Az üvegcipő Adáshiba, Csodapók

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Májusra is remek szórakozást ígér a nézőknek a Váci Dunakanyar Színház. Mind az idősebbek, mind a fiatalabbak válogathatnak az előadások között.

Most csak a hónap elején-közepén érvényes programot adjuk közre.

Május 12. szombat 19 óra: Szakonyi Károly: Adáshiba

Szakonyi Károly legendás, elsöprő erejű komédiája, az Adáshiba meghódította a magyar és az európai színpadokat, s közel fél évszázada töretlen népszerűségnek örvend. Bódog és Bódogné gyerekeiket várják haza, hogy megünnepeljék legkisebb fiuk születésnapját. Megérkeznek a testvérek, rendre zajlik a családi vacsora, minden adott a meghitt összejövetelhez: puncstorta, krumplipüré, Holdra szállás.

Ám mindez csak ránézésre felhőtlen és idilli, valójában látszatkapcsolatok lelketlen hálója, ami az örökkön jelenlévő, a bámulásig imádott tévéképernyő köré szőtte magát. Kusza fecsegések, locsogó mindentudás és lelki-szellemi közöny összjátéka csupán e családi ünnep.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Itt nincs helye a mélyebb gondolatoknak, a váratlan bejelentéseknek, de még a csodáknak sem, s csak egyetlen dolog képes kizökkenteni megszállott figyelmüket: az adáshiba.

Az elragadóan mulatságos történet kíméletlen aktualitással mutat rá a XXI. század kortüneteire, a mindennapjaink sekélyességére, és arra, hogy a csodák ideje mára már jóvátehetetlenül elmúlt.

Sokszínű humorral, bravúros nyelvezettel és parádés szereposztással kivételes színházi élményt ígér az előadás.

Május 13. vasárnap 11 óra: Vizipók, Csodapók – mese-musical egy felvonásban, Szabad Ötletek Színházának előadása

Egy generáció nőtt fel Vízipók és Keresztespók kalandjain a népszerű televíziós rajzfilm- sorozat révén. Hatására rengeteg gyerek lett pók és rovar barát. E színpadi mese-musical változatban a természet szeretete, az izgalmas kalandok, és az igaz barátság mindent elsöprő ereje dominál. Az előadást sok zenével, fordulatokban és ötletekben gazdag történettel állítjuk színpadra, színes díszlettel és változatos jelmezekkel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Május 13. vasárnap 19 óra: Molnár Ferenc: Az üvegcipő – vígjáték két részben, a Körúti Színház előadása

Senki sem úgy születik, hogy boldogtalan akarna lenni, legtöbbször magunk választjuk a boldogtalanság édes, megnyugtató légkörét, mert boldogságunk tárgya kockázatos és túl sokat veszthetünk rajta. Például a büszkeségünket, vagy a társadalom megbecsülését. Így gondolkodik erről Romajzer Adél és Sípos Lajos is. A közömbös lét ellenpontjaként jelenik meg Irma, az árva józsefvárosi cselédlány, aki szerethetően gyermeki képzeletével, életszeretetével nyeri meg magának a nézők szívét. „Boldogság és pilótarepülés”- mondja.

Ebben a két szóban benne van, hogy ő a végsőkig küzdeni fog a „happy end”-ért. Még ha az ő Hamupipőke történetében nincs is jótündér, és az ő fehér lovas hercege csak egy öregedő műbútorasztalos, akkor is. A kifordított mese egyben azért az eredeti, a mostohának Molnárnál is más tervei vannak…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A magyar író darabja méltán a legtöbbször játszott a művei közül, hiszen páratlan érzékenységgel járja körül a soha el nem évülő témát.

A darabot, mely olyan híres elődökkel büszkélkedhet, mint Domján Edit, Agárdy Gábor, Gyenes Magda, most a Körúti Színház előadásában láthatják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments