VÁLASZTÁS 2018: Rétvári Bence simán nyert Vácott

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A kormánypártok nagy fölényét hozta a vasárnapi országgyűlési választás, a nem végleges adatok szerint kétharmados többségük lesz a T. Házban. A Pest megyei 4. számú választókerületben ennek megfelelően Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje lett a befutó több mint ötven százalékos eredménnyel, ami azt jelenti, hogy az ellenzék teljes összefogása esetén sem forgott volna veszélyben parlamenti széke.

A voksok 98,82 százalékos feldolgozottsága mellett a következő sorrend alakult ki: Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) 51,91, Fehér Zsolt (Jobbik) 23,87, Matkovich Ilona (LMP) 18,52, dr. Jakab Zoltán (Együtt) 1,79, Juhász Béla Róbert (Momentum) 1,68 százalék. Egy százaléknál kevesebb voksot gyűjtött be a többi jelölt.

Rétvári Bence gyakorlatilag minden szavazókörben az első helyen végzett, a második és harmadik helyen Fehér Zsolt és Matkovich Ilona időnként helyet cserélt. A választókerület vidéki településein érzékelhetően többen támogatták a kormánypártokat, mint az ellenzéket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A választókerületben 70 ezer 735 szavazópolgár szerepelt a nyilvántartásban, közülük vasárnap 51 ezer 611 voksolt, így a részvételi arány 72,96 százalék. Az érvénytelen szavaztok száma 1,18 százalék volt. A pártlistákra leadott szavazatok is a Fidesz-KDNP nagy fölényét jelzik, az országos tendenciához hasonlóan. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments