Ezer kilométert tekertek Padováig a váci piaristák, ma hazaindulnak

„A Szent Antal zarándoklat kerékpáros része véget ért. Több mint 1000 km 10 nap alatt, fantasztikus tájak, városok, emberek és a gondviselő Isten kegyelme kísért minket. Szent Antal, az úton lévők védőszentje is mellettünk járt” – írta a Facebookon megjelent bejegyzésében Kalász Ákos, a Váci Piarista Gimnázium igazgatója. A csapat ma indul haza.

Nemrég egy másik csoport is nyeregbe pattant. A częstochowai kerékpáros zarándokok épségben hazaértek Király Bálint tanár úr vezetésével, Budapesten tartományfőnök atya is köszöntötte a csapatot. 

Az iskola bringásai rendszeresen útra kelnek a nyári szünetekben. Tavaly például Beer Miklós püspök áldásával indult útjára a közel 30 piarista kerékpáros zarándok az Örök város felé. Akkor éppen öt évvel azelőtt voltak utoljára kerékpárral Rómában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Az elmúlt évben diákok, öregdiákok, tanárok és egy szülő töltötte a következő 13 napot a bicikli nyergén. „A közel 1300 kilométeres távolság sok szép testi-lelki élménnyel vár minket. Tudjuk azonban, hogy utunk nem lesz egyszerű. Sok próba vár ránk. Eső, szél, forróság, emelkedők, az éjszakai szállások bizonytalansága. De az út nehézségeit imaként is felajánljuk. A váci piarista közösségért, diákokért, családokért, tanárokért szól ez a két hetes ima” – írták 2017-ben.

Az idei élményekről hamarosan beszámolnak. A kép Velencében készült, amikor már csak 45 km-re jártak a végcél, Padova előtt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments