Ha nem akarsz a rendőrségen ücsörögni szabi alatt, olvasd el!

A nyári időszak a pihenés, a szórakozás ideje. Ezekben a hónapokban hajlamosak vagyunk könnyelműen kezelni az értéktárgyainkat, de ne felejtsük el: a tolvajok nyáron sem mennek szabadságra! – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Érdemes elolvasni a tapasztalataik alapján összeállított cikket, ha nem akarunk bosszúsan ücsörögni a kapitányságon, amikor éppen feljelentést teszünk.

A nyári időszakban a strandok, idegenforgalmilag frekventált területek a tolvajok kedvelt vadászterületei, hiszen nagy tömegben el tudnak vegyülni, és nem feltűnő, ha felemelnek a földről egy táskát. Az elkövetők nem válogatósak: minden értéktárgyat eltulajdonítanak, amire lehetőségük van (telefont, pénztárcát, órát). Az anyagi káron felül pedig rendkívüli bosszúságot is okoznak, hiszen az eltulajdonított okmányok pótlása sok fáradságot és időt vesz igénybe.

Ezek az esetek könnyen elkerülhetők egy kis odafigyeléssel! Legjobb védekezés a megelőzés!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

– Amennyiben gépkocsival érkezik, annak okmányait és indítókulcsát vegye magához. A járművet zárja le, az utastérben (látható helyen) ne hagyjon semmit.

– A gépkocsi indítókulcsát ne tegye látható helyre, mivel azzal, a fürdőzés ideje alatt, észrevétlenül tulajdoníthatják el a járművet.

– A strandok vezetősége nem vállal felelősséget az öltözőben hagyott értéktárgyakért. Lehetőség szerint vegye igénybe a strand értékmegőrzőjét. (Ékszereit, értékesebb műszaki eszközeit, okmányait itt helyezze el a strandolás ideje alatt.)

– Strandra mindig csak a legszükségesebb dolgokat vigye magával. Telefonját, fényképezőgépét hagyja otthon, vagy gondoskodjon róla, hogy a hátrahagyott értéktárgyakra mindig figyeljen valaki. A nyakban viselhető, vízhatlan pénztárca is nagyszerű megoldást jelenthet.

– Bankkártyájának PIN kódját ne tartsa a bankkártya mellett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments