A kereszt derűje – egy váci este Vecsei H. Miklóssal

Vecsei H. Miklóst sokan csak mint Nemecseket ismerik a Vígszínház nagy sikerrel játszott Pál utcai fiúk című musicaljéből. A tehetséges fiatal színész szeptember 26-án szerdán egy másik arcát is megmutatja a váci közönségnek.  Miért éppen ő? Hogyan került képbe a rendezvény szervezése során? – kérdeztük Lonkay Mártától, a Credo-házi est főszervezőjétől.

Vecsei H. Miklós a mai színjátszás nagy tehetsége, a Vígszínház egyik vezető színésze. Hívő, keresztény ember, egy időben papnak készült. Nagy családban nevelkedett, innen hozza különleges szociális érzékenységét, mellyel kitűnik a mai közéleti szereplők felszínes köréből. Mély és értékekkel teli művész ember. Tevékenységeit megismerve mindez arra ösztönzött, hogy meghívjam a Credo-házba, ahol most először lép majd a színpadra Horváth Viktória beszélgetőpartnereként.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

– Miért érdekes egy fiatal színművész életútja a váciak számára?

– Úgy gondolom, Miklós életútja nem csak a váci közönség számára érdekes. Élettörténete mindenkinek szól, de elsősorban a fiatalokat szeretném megszólítani. Ez az ember huszonéves kora ellenére olyan mélységekről beszél, melyekről ilyen hitelesen csak az tud mesélni, aki valóban megélte az estünk címéül is választott kereszt derűjét. Hiszem, hogy gondolataival sokak számára lámpagyújtogató lehet.

 – Úgy tudom, már most nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. Lesznek pótszékek?

– Pótszékek nem lesznek. A Credo-ház színháztermének befogadóképessége 120 fő. Bérelt hely nincs, a székek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Ennek tudatában kérjük mindenki megértését. Aki esetleg kint maradna, annak már most van egy jó hírem: Miklós ígéretet tett, hogy jövőre újra ellátogat közénk. Akkor is, mint ahogyan most szerdán, szeretettel várjuk! (képünk: jelenet a Pál utcai fiúkból – fotó: szinhaz.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments