Defibrillátort kapott ajándékba a piarista gimnázium

Jegyezzük meg az újabb helyet, hiszen a városban már több ponton is vannak üzemkész defibrillátorok, amelyeket vészhelyzetben bárki használhat. Most a Dunakanyar Régió UFC Közhasznú SE és a Váci Piarista Gimnázium együttműködésének újabb állomásához érkeztek azzal, hogy kaptak egy ilyen készüléket.

A sikeres utánpótlás nevelő sportegyesület nevében Szél József, az egyesület vezetője ugyanis felajánlott az iskolának egy HeartSine samaritan PAD 350P típusú félautomata defibrillátort.

Az életmentő készüléket az iskola portájára helyezték el, hogy szükség esetén onnan mindkét tornaterembe, az iskola-kollégium-rendház-templom más tereibe is gyorsan eljuthasson. A készülék tehát az egyesület nagyvonalúsága miatt nemcsak az iskolában edző egyesület sportolóinak, hanem az iskola közösségének (diák, tanár, munkatárs, szülő, termeket bérlők) is nagyobb biztonságot nyújt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Természetesen, ha a közelben újraélesztésre van szükség, más is használhatja.

A tanévkezdést megelőzően a teljes tantestület részt vett egy laikus újraélesztő képzésen, ahol az automata defibrillátor használatát is elsajátíthatta.

„Köszönjük a Dunakanyar Régió UFC felajánlását! A készülék használatáról egy angol nyelvű kisfilm ad jó tájékoztatást. Soha ne kelljen használnunk, de amikor kell, elérhető legyen, és bátor, értő kezekben mentsen életet!” – írja az iskola oldalán Kalász Ákos igazgató. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments