Nagyszerű előadókkal, színes műsorral érkezett az évad

Elkezdődött a Filharmónia Magyarország következő évada Vácott. Igazi csemegének ígérkezik az idei koncertkínálat, meglepetés produkciókkal, nagyszerű előadókkal, nagyszabású műsorral várják a közönséget. Szeptember 29-én az évadnyitó, jubileumi hangverseny került megrendezésre a Fehérek templomában, ahol Sándor Bence vezényletével a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar lépett fel.

A 2014-ben alakult Vác Civitas Szimfonikus Zenekar célja a város és a régió kulturális életének fellendítése komolyzenei koncerteken keresztül. Sándor Bence a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar alapító karmestere, a 80 éves Vox Humana Énekkar karnagya. Utóbbit 2018-ban Pro Urbe díjban részesítette Vác városa.

A jubileumi hangversenyt követően decemberben ismét hallhatjuk a két formáció közös előadását a Filharmónia Magyarország karácsonyi koncertjén, ahol Händel, Busto, Walters kompozíciói, valamint közismert magyar karácsonyi dallamok csendülnek fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az idei évadban olyan kiemelkedő művészek előadásainak lehetnek részesei, mint Boros Misi, a Virtuózok tehetségkutató első szériájának győztese, vagy a Budapesti Fesztiválzenekar Kamaraegyüttese.

A bérlet záró koncertjén Új világ címmel Weber Oberon-nyitányát, valamint Dvořák Új világ szimfóniáját hallhatják a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar előadásában, Sándor Bence vezényletével.

A 2018/19-es évadra bérletek megvásárolhatóak Budapesten (1094 Budapest, Páva utca 10-12.) a váci Tourinform Irodában, a Madách Imre Művelődési Központban, valamint a jegymester.hu internetes oldalon és előadás előtt a helyszínen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments