Rekordidő alatt újították fel a Váci Dunakanyar Színházat

A kormány 325 millió forinttal támogatta a Váci Dunakanyar Színház teljes megújulását – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára még március végén. A felújítási munkálatokat júliusban kezdték, mára pedig az épület kívül-belül megújult. November 4-én Molnár Ferenc: Az ördög című vígjáték bemutatójával – rendező: Bakos-Kiss Gábor – kerül sor az ünnepélyes átadásra.

A támogatásból megújult a nézőtér, kialakításra került két díszpáholy, kibővült a színpad – süllyesztő és forgó színpad is beépítésre került. Korszerűsítették a hang- és fényrendszert, illetve a nézők kérésére légtechnikai rendszert alakítottak ki annak érdekében, hogy a színházteremben mindig megfelelő hőmérséklet és friss levegőellátás legyen.

A foyer-ban kellemes kávéházi hangulat várja a vendégeket, ahol kényelmesen el lehet tölteni az előadás előtti és a szünetek alatti időt. Az épület külső megjelenése szintén megváltozott, az eredeti, 1927-es külsőt kapta vissza a két ovális ablak helyreállításával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

„A felújítással a színház megalakulása óta dédelgetett álmom vált valóra és büszke vagyok arra, hogy a munkálatokat rekordidő alatt sikerült befejezni. Az elmúlt öt évben számos apróbb felújításon átesett az intézmény, melyek biztosították a működés minimális feltételeit, a folyamatos növekedéssel azonban egyre sürgetőbbé vált az épület mindenre kiterjedő felújítása, mely megalapozza a színház által kitűzött cél, a kiemelt státusz elérését is” – mondta Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója.

A november 4-i nyitó előadásra már minden jegy elkelt, de az évad többi előadására szeretettel várja, régi ás új nézőit a Váci Dunakanyar Színház. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments