Szombati akció Vácott: egészséges ételek helyi gazdáktól

Egészséges ételek helyi gazdáktól címmel szervez a váci Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány akciónapot az egészséges, helyi élelmiszerek népszerűsítéséért Vác belvárosában. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet a tudatos vásárlási szokások kialakításának fontosságára és a járókelőket a helyi, lehetőleg ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztására buzdítsák.

A szórólaposztás, vásárlói tanácsadás mellett játékokkal, totóval várják az érdeklődőket.

„Fogyasztói társadalomban élünk, nagyon gyakran szupermarketekben vásároljuk meg élelmiszerünket, így egyre kevesebb információnk van arról, hogy hol, milyen módszerekkel állították elő azokat. Az akció szervezőiként szeretnénk, ha egyre többen kedvet kapnának ahhoz, hogy a piacon vegyék meg a főzéshez szükséges alapanyagokat, zöldséget, gyümölcsöt, tojást. Arra ösztönözzük az akció résztvevőit, hogy keressék a környezetkímélő gazdálkodásból származó, biotermékeket, melyek magas beltartalmi értékkel rendelkeznek, nem tartalmaznak növényvédőszer-maradványokat és előállításuk során óvják a környezetet” – írják felhívásukban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A környékbeli gazdák termékeit megvásárolva alacsony a szállításból fakadó környezetszennyezés és pénzünkkel a helyi gazdaságot támogatjuk – mondják.

„A mai esemény egy nemzetközi kampány része, amelyben 7 európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás, a helyi élelmiszerek népszerűsítése érdekében. A kampány hazai tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége koordinálja, tagszervezeteivel az ősz folyamán számos helyszínen főzőklubokat, akciónapokat szerveznek, és részt vesznek a Good food good farming – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi akciónapon is október 27-én” – tudtuk meg.

A váci akcióra most szombaton kerül sor a Széchenyi és a Görgey utca sarkán 10 és 13 óra között. (képünkön: a váci püspöki piac)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments