Váci gimisták is felléptek a versfesztivál nyitó koncertjén

Egy, Kányádi Sándor verseiből bemutatott performansz és a Kiss Kata zenekar Magyarból jeles című koncertje nyitotta az idei, a 18. Kaleidoszkóp VersFesztivált  Vácon. A rendezvényen versmondás, színházi előadások, koncertek, filmvetítés és étteremszínház is várja a közönséget vasárnapig.

A váci Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál, amely a Kárpát-medence egyedülálló vers és pódiumművészeti seregszemléje, 18 éves múltra tekint vissza és már bejárta az ország több városát, végül immár évek óta a Váci Dunakanyar Színházban találkoznak az ország, sőt a határon túli magyarság versmondói.

Az idén már egy megújult környezetben talál otthonra az immár esztendők óta sikeres versfesztivál – hangsúlyozta a csütörtök esti megnyitón Rétvári Bence államtitkár. Fontos a saját kultúránk megőrzése, hiszen a világban gyors változások zajlanak, amelyek hatására főleg a nagyvárosokban eltűnhet a hagyományos európai trend. „Mi magyarok, elvárhatjuk, hogy szemmagasságban beszéljenek velünk, nem lenézve azt, amit alkottunk, ami ezt a nemzetet jellemzi” – fogalmazott az államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Kis Domonkos Márk, a színház igazgatója azt emelte ki, hogy kellenek az olyan a fesztiválok, amelyek a magyar kultúra legnemesebb értékeit viszik tovább. Vácott népszerű a rendezvény és egyre nő az érdeklődés iránta.

Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke szerint a versek alkotói és szeretői találkoznak ezen a hétvégén. Olyan produkciókat láthat a közönség, amelyek magas színvonalat és egyedi hangulatot képviselnek.

Kiss László, a zsűri elnöke arról beszélt, hogy előzetesen megismerve a résztvevőket és az általuk előadandó produkciókat, máris elmondható: a zsűri nagyon nehéz helyzetben lesz. Sokszínű verses előadásokat láthat majd a közönség ezúttal is.

A megnyitó után Kiss Kata zenekar mutatta be műsorát a Matyó Népművészeti Egyesület által alapított Matyó Néptáncegyüttes táncosaival. A koncerten közreműködtek a Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma kórusának tagjai. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments