Dining Guide: az év cukrászdája díj ismét Vácra került

Volkswagen-Dining Guide Az év cukrászdája díjat a Vácon működő Mihályi Patisserie kapta, életműdíjjal jutalmazták az Érden élő Bíró Lajos séfet. Aki jó étterembe menne a fővárosban, nem árt ha tudja, idén A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán.

Az ország legjobb éttermei közé 2018-as teljesítményével a Stand után sorrendben az Onyx, a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel, a MÁK, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, az Anyukám mondta, az Olimpia és az Arany Kaviár került.

Mivel a Dining Guide elsősorban azon szempont szerint értékeli az éttermeket, hogy miként felelnek meg a saját kategóriájukban elvárható szintnek, olyan éttermeket is a legjobbak közé sorol, amelyek nem tekinthetők “klasszikus” csúcsétteremnek, mert progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb szervizzel dolgoznak. A Dining Guide nem akarta ezek miatt szűkebbre szabni a tíz legjobb étterem listáját, így idén is 10 plusz 2 éttermet listáztak az ország legjobbjaiként.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kérdőívezési közösségi munkára lehet jelentkezni

Az év cukrászdája díjjal a tavalyihoz hasonlóan, a váci Mihályi Patisseriet jutalmazták. Az üzlet 2018 áprilisában ünnepelte tizedik születésnapját.

– Tíz esztendővel ezelőtt, amikor külföldről hazatértem, hogy megvalósítsam egyik nagy álmomat, egy kis, „önkifejező üzlet” létrehozását, akkor azt tűztük a zászlónkra, hogy a magyar közönség és a szakma előtt bemutassuk tudásunkat. Olyan példaértékű munkát szerettünk volna végezni, amelyet követendő útként ajánlhatunk másoknak is. Most, tíz év után azt mondhatjuk, hogy jó úton haladunk. Köszönjük a bizalmat és az elismeréseket – mondta Mihályi László akkor.

Idén második alkalommal adott át a Dining Guide életműdíjat, amelyet Bíró Lajos kapott. Az ítészek szerint ő a magyar gasztronómia egyik nagy megújítója.

Idén is külföldi szaktekintélyek segítették a végső döntéshozatalt. A nemzetközi szakmai zsűrit Enrico Crippa vezette, aki a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje. A Dining Guide évek óta dolgozik továbbá Fausto Arrighivel is, aki 36 évet töltött el a világ legnagyobb nevű étteremkalauzánál, a Michelin Guide-nál. (képünkön: Mihályi László a tavalyi díjátadón)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!