Ma és holnap egy jó program: Hangszert a kézbe

Több diák jelenlétében nyílt meg csütörtökön a Hangszert a kézbe vándorkiállítás a Madách Imre Művelődési Központban. A rendezvényen, amely először érkezett városunkba, fiatalok és idősek egyaránt közel 140 hangszert próbálhatnak ki vasárnapig.

A megnyitón Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője arról beszélt, hogy a nagy sikerű zenei játéktérnek ez a 24. állomása és bízik benne, hogy a 70 ezres látogató számot is elérik városunkban.

-A Hangszert a kézbe rendezvény célja, hogy minél több fiatalnak és kevésbé fiatalnak teremtse meg a lehetőséget, hogy végre hangszereket próbálhasson ki, hangszert vehessen a kézbe és élvezhesse azt, hogy milyen az, ha megszólal. A rendezvénysorozat 2017 februárjában indult, azóta valamennyi megyét körbejárt. Több nagyváros is visszahívta a rendezvényt – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár is jelen volt az eseményen. A politikus hangsúlyozta: mindenki tehetséges valamiben.

– Az iskolának, az oktatási rendszernek az a feladata, hogy mindenki rátaláljon a tehetségére: kinek a sportban, kinek a matematikában vagy éppen a zenében. Nem csak az a zenei tehetség, akit majd a tv show-műsoraiban vagy a tehetségkutatókban láthatunk, ünnepelhetünk, hanem azok is, akik egy családi ünnepségen, baráti körben egy gitárral, egy hangszer megszólaltatásával vagy az énekhangjával élményt, szórakozást tudnak nyújtani egy kisebb közösségnek is. A zenével olyan dolgokat fejezhetünk ki, amiket szavakkal, képekkel aligha tudnánk – mondta. Hozzátette: a legfényesebb zenei karrier is az első hanggal kezdődik.

Nagy örömét fejezte ki Retzler Péter, a művelődési központ igazgatója, hogy végre Vácra is ellátogatott a program. Kiemelte: nagyon fontos, hogy jó kezekbe kerüljenek akár a mobiltelefonok is, hiszen a mai világban már azon is gyönyörű szerzemények születhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

A program keretében még ma és holnap több szekció várja az érdeklődőket: a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdió világa. Ez az a program, amit nem szabad kihagyni! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments