Színház: Goldoni A hazug című darabja telt házzal fut

A hazug című előadás egy fergeteges vígjáték Puskás Péterrel, mely a varázslatos velencei csatornák és hidak világába kalauzolja el a nézőket, melyet február 9-én tekinthetnek meg a nézők a Váci Dunakanyar Színházban. De csak azok, akiknek már van jegye. Akinek nincs, annak is van egy jó tanácsunk…

Carlo Goldoni a komédia megújítójaként, megreformálójaként 120 színművet írt. A színpadi látványosság, hagyományos figurák mellett, főhőseit egyénivé, valóságossá tette, műveit társadalmi tartalommal látta el. A színpadon eltűnt a színészek addig viselt álarca.

Nincs ez másképp A hazug című komédiájában sem. Figurái egytől-egyig gyarló halandók, akik a mesteri jellem- és helyzetkomikum mögött megbújó mély emberismeretről tanúskodnak. Ebből kifolyólag számos szórakoztató jelenetnek lehetnek szemtanúi a nézők. A mai napig méltán népszerű darabja az európai színpadoknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Ahogy mondani szokás: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Így jár ezzel vígjátékunk főhőse Leilo is, aki egyik hazugságából esik a másikba, hogy aztán rövid idő leforgása alatt teljesen belebonyolódjon kisebb-nagyobb füllentéseibe.

A hazugságai természetesen kiderülnek és a többi szereplőnek rá kell ébrednie, hogy végig hamis illúziókat kergettek, melyek szertefoszlanak a hétköznapok szikár valóságában. Az igazság napfényre kerülésének köszönhetően azonban kiteljesednek olyan kapcsolatok, melyekre árnyékot vetettek Leilo hazugságai.

A február 9-i előadásra minden jegy elkelt, azonban aki nem szeretne lemaradni a nagyszerű vígjátékról, az a március 16-i időpontra tud jegyet váltani. Egy biztos: Puskás Péter főszereplésével, Susán Ferenc rendezésében kiváló színházi élményt, szórakozást ígér A hazug. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments