Hamarosan indul a váci Rotary Piknik Park építése

A Rotary Club Vác önként vállalt feladatai közé tartozik közösségi tereink fejlesztése. A közelmúltban sikerrel valósították meg a váci főtér bronz makettjét, e kedves látványosság azóta számtalan érdeklődőt megállásra késztetett már. Következő tervük egy, a szabadidő kulturált eltöltését elősegítő piknik park kialakítása a váci Duna-parton, ezt több ütemben szándékoznak megvalósítani.

A park a folyó és a kerékpárút közötti ligetes területen biztosít majd alkalmas helyszínt a szabadtéri kikapcsolódáshoz a város polgárai és az idelátogatók számára. Molnárné Nagy Csilla, a klub aktuális elnöke tájékoztatása szerint a piknik park első üteme júniusban vehető használatba.

2018-ban jótékonysági bált rendeztek az anyagi alapok megteremtéséért, s a bevétel lehetőséget nyújtott a tervek megvalósításához. Nehéz volt megfelelő kivitelezőt találniuk, hiszen itt speciális gyártóra van szükség, és az építőipari anomáliák, az árváltozások jelentősen meg is emelték a költségeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Mára sikerült a gyártóval aláírni a szerződést, és a tereprendezéshez, valamint a betonelemek szállításához is találtak támogatót. Ám szükség van még a terület komfortjának javításához további kellékekre, mint például apró kavicsra, növényekre.

Az eddig összegyűjtött adományok nem fedezik a teljes költséget, ezért kérik a céljukkal szimpatizáló cégeket és magánszemélyeket, támogassák a terv sikerét. A csatlakozni kívánók jelentkezését az alábbi elérhetőségeken várják:

ROTARY CLUB VÁC, 2600 Vác, Piac u. 1.
E-mail cím: rotarypiknik@gmail.com
mobil: +36-20/967-0733, +36-30/690-6888 ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!