Jászai Mari díj az igazgatónak, újabb siker a POSZT-on

Tegnap telt ház előtt játszották a Váci Dunakanyar Színházban Goldoni: A hazug című darabját. A minden jegy elkelt táblát a legtöbb előadás estében kitehetnék, hiszen a tavaly ötödik születésnapját ünneplő városi intézmény egy igazi sikertörténet. Hab a tortán, hogy március 15. ünnepén Kis Domonkos Márk alapító igazgató kiemelkedő színészi és rendezői munkásságáért Jászai Mari díjat kapott.

Ugyancsak friss hír, hogy tizennégy produkció – köztük 8 budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint 3 vidéki és 2 határon túli előadás – kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) most nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A június 6. és 15. között megrendezendő POSZT versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor író, dramaturg állította össze a 2018. március 1. és 2019. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból.

A versenybe jutott 14 előadás között van a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója, Anton Pavlovics Csehov Ványa bácsi című színműve, amit nagy sikerrel mutattak be városunkban is Jaroszlav Fedorisin rendezésében.

Az előadások időpontjával és a jegyértékesítés indulásával kapcsolatos információkat a szervezők a www.poszt.hu oldalon és a fesztivál Facebook-oldalán teszik közzé. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kiemelt színházművészeti szervezet lett a színház
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!