Naszály túra: a virágok értünk nyílnak a hegyoldalban

Az idén már érezhetjük a tavasz melegét, és a Naszály túrán remélhetőleg már nem a hógolyózás – mint 2 évvel ezelőtt – hanem a tavasz színei hangjai és illatai fogják uralni a túrázók figyelmét.

Április 27-én, szombaton 9 órakor kezdődik a már több mint 26 éve mindig megrendezett Föld Napi Naszály túra, amikor a város apraja nagyja útra kel és felmegy a hegyre, amit az ablakból egész évben nézeget, de csak úgy magától ritkán veszi a bátorságot, hogy túracipőt húzzon és útra keljen. A rendezvényt a húsvét és a Föld Napjának átfedése miatt kellett későbbre szerveznünk.

A túrát az eddigi hagyományokkal ellentétben az idén sem buszozással kezdjük, hanem a SPAR áruház parkolójából gyalog vezetjük fel a hegycsúcsra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A túra útvonalával, – ami természetesen érinti a Naszály hegy csúcsát is – bejárjuk a tavasszal leginkább látványos virágszőnyeggel borított területeket.

A parkolóból 9 órakor indulunk, és ugyanoda érkezünk 17 órára.

A túra előtt szemeteszsákokat is kiosztunk résztvevőknek, annak érdekében, hogy a hegy ösvényeit megtisztíthassuk.
Az útvonal hossza: kb. 14 km. Szintemelkedése: kb. 550 m. Túravezetők: Hajdú Sándor (a Nagy Fehér Toll) és Pálinkás Ferenc. Sanyi bácsi ígéri, az idén is hoz répát azoknak, akik fütyülni szeretnének túra közben és erőt gyűjteni a répaszeletekkel a hegy megmászásához.

Várjuk jelentkezésüket! A túrára jelentkezni a nevezes@futavac.hu elektronikus levélcímen lehet, amelyről válaszlevelet írunk a jelentkezőknek, hogy regisztráltuk őket a programba. (Elég, ha beleírják a nevüket, és hogy részt kívánnak venni a túrán.) Az elektronikus jelentkezésre azért van szükség, mert az idén is főzünk ebédet a résztvevők számára és szeretnénk, látni az érdeklődők létszámát, hogy mindenki kaphasson ebédet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A túráról később pontos útvonalleírást és plakátokat is közlünk. (Bíró György)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!