Júliusban kezdődik a Damjanich téri jelzőlámpa kiépítése

Sajtótájékoztatón ismertette az aktuális városi munkákat, testvérvárosi szerepléseket és a felmerült problémákat Fördős Attila polgármester. Beszélt többek között a Kosdi úti körforgalomról, a Damjanich téri jelzőlámpa kiépítéséről és a megnövekedett hajléktalanok számáról is.

A városvezető a műszaki osztály munkavégzéseit sorolva elmondta: a Fürj utcai sportpark előkészülete megkezdődött, amely pályázati pénzből valósul meg.

– A Kosdi úti körforgalom kialakításával kapcsolatban a megállapodás tervezet elfogadásra került melyet, ha a testület is támogat, akkor kezdeményezhetjük az utak önkormányzati tulajdonba vételét. A megyei kormányhivatal útügyi hatóságánál ezt már elindítottuk. Amint birtokon belül leszünk, már másnap elkezdjük a körforgalom kialakítását – mondta.

Befejeződtek az egyeztetések a Damjanich téri jelzőlámpás csomóponttal kapcsolatban, melyhez a közútkezelő is hozzájárult, így engedélyt kapott a város a munkavégzésre. A polgármester tájékoztatása szerint július 1. és 31. között valósulhat meg a fejlesztés.

Éjszakai melegedőre keres helyet a város, nem csak a jogszabály változása miatt, hanem azért is, mert duplájára nőtt Vácon a hajléktalanok száma. Fördős Attila egy kérdésre válaszolva elmondta: sajnos zömmel helyiek a rászorulók, és férfiak, akik válás után elvesztették otthonaikat és munkahelyüket. De több olyan is akad köztük, akiknek van hol lakniuk, viszont fűteni nem tudnak télen. Erre kívánnak már most megoldást találni.

– A Gombási úton a süllyedés feltárása megkezdődött, szakaszosan kerül javításra. Korábban az volt a félelem, hogy a hálózat sérült, de kiderült, hogy nem. A vezetékek elhelyezése során az alsóbb rétegeket nem szilárd rétegekből alkották meg, ezért beszivárgott a talajvíz. A szakaszos javításban a Gombási út a Deákvári főútig újul majd meg – hangzott el.

A testvérvárosi rendezvények kapcsán a városvezető három programot emelt ki, amelyen váciak is részt vettek. Így az otrokovicei nemzetközi tánckoreográfiai kiállításon a várost a Váci Jeszenszky Balett öt fős csapata képviselte, akik arany minősítést szereztek a 12 év feletti kategóriában, Art-jazz stílusban.

Técsőn birkózó versenyen szerepeltek szépen váci fiatalok, míg a Székelyudvarhelyi Napok keretében bemutatkozott a Forte Fotoklub Vác tárlatával, és Papp László vezetésével a Sajdik kiállítás is.

Végül pedig bejelentette: zajlik még az ellenőrzési osztály soron kívüli vizsgálata a Váci Dunakanyar Színháznál, melyet a pénzügyi bizottság rendelt el. Egy hónapot kaptak az ellenőrzésre, az eredményeket a júniusi testületi ülésen tárják a képviselők elé. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!