Mága Zoltán száz koncertjéből egy Vácon lesz

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész idén is 100 állomásból álló jótékonysági koncertsorozaton gyűjt rászoruló emberek és közösségek javára, pénteken Szabadkán lép fel. Ám hamarosan Vácott is találkozhat vele a közönség.

„Az év legnagyobb jótékonysági koncertsorozataként ismét útjára indított 100 templomi koncert célja az, hogy rászoruló embertársaink tízezreinek és közösségeknek tudjunk hatékony segítséget nyújtani” – fogalmazott az MTI-nek Mága Zoltán.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntetett művész kiemelte, hogy a jótékonysági koncertek ökumenikusak, ezért vallástól függetlenül mindenkihez szólnak. „Egységre hívjuk felebarátainkat, hogy katolikus, református, evangélikus, unitárius templomokban és zsinagógákban sikerre vigyük a jótékonysági koncertsorozatot, segítő kezet nyújtva embertársainknak és hátrányos helyzetű közösségeknek” – emelte ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

„Az idei turnéból még 75 állomás van hátra, így játszunk majd többek között Pécs, Komárom, Eger, Szolnok, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Szeged, Székesfehérvár, Vác, Szombathely, Miskolc, Zalaegerszeg templomaiban, de természetesen kis falvak templomaiban is meg fognak szólalni a hangszereink” – mondta.

A sorozatban való részvételre több száz település jelentkezett és eddig 25 koncert zajlott le nagy sikerrel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!