Új burkolatot kaptak a főtéri áramvételezési pontok

A régi faburkolatok szétrohadtak, ezért a Váci Városfejlesztő Kft munkatársai biztonságosabb és főleg időtállóbb kis szekrénnyel látták el a főtéri áramvételezési pontokat. A tavaszi munkálatok sorában említhetjük, hogy a Széchenyi utca sokszor szidott bazaltköves burkolatát több helyen javították.

Fontos, hogy a főtéri rendezvényekhez, eseményekhez rendelkezésre álljanak megfelelő áramvételezési pontok. A főtér felújításakor ezek a helyek ki is lettek építve, méghozzá úgy, hogy amikor nincs ezekre szükség, akkor besüllyeszthetőek a felszín alá. Sajnos ez a bonyolult mechanika nem bírta a strapát és a legtöbb úgy meghibásodott, hogy a javításuk nem lehetséges – írják közleményükben.

A használaton kívüli berendezéseket festett pozdorja burkolattal fedték le, ez viszont az időjárás hatására néhány év alatt tönkrement. Most a Váci Városfejlesztő Kft dolgozói egy új megoldást alkalmaztak. Fém lemezekkel burkolták három oldalát, a negyedikre pedig egy nyitható fémajtót tettek, így védve is van az áramvételezési pont, de könnyen hozzá is férhető. Egy ezüst festéssel esztétikus lett és belesimul a környezetbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház áprilisi előadásai

Néhány napja a Széchenyi és a Görgey utca, valamint az Eszterházy utca kimozdult, botlásveszélyes köveinek rögzítésére is sor került, s felújították a Balassagyarmati út elhasználódott kockaköves járdáját is. Rendbe tették a szökőkutakat és befejezték az útszegélyezést a Deákvári főúton a Gombási út és a Radnóti út között. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!