A bozót takarásában rakták le illegálisan a hulladékot

Kitisztították a városi kertészet dolgozói a szérűskerti iskolaváros buszfordulóját. Az aljnövényzettel benőtt területre rendszeresen hordanak ki illegálisan hulladékot a városból, a mostani munkával azonban átláthatóvá tették a rompláza mögötti részt, abban bízva, hogy megállíthatják a szemetelőket – tudósít a városi televízió.

Egy táblával igyekezne jobb belátásra bírni a Szérűskertben az egyik váci autókereskedő az illegális hulladéklerakókat. A szérűskerti buszfordulónál az elhagyott épülethez tartozó területen ugyanis magas az aljnövényzet, ami jó takarást ad azoknak, akik feketén kívántak megszabadulni a feleslegessé vált holmijaiktól. A Váci Városfejlesztő Kft. megkereste az autós céget, hogy együttes erővel tartsák rendben a területet, most pedig a holding munkatársai kivágták az aljnövényzetet és elszállították a felgyülemlett szemetet.

„Ők már több alkalommal lenyírták itt a füvet, hogy rendezett legyen a környezet. Számunkra is fontos szempont, hogyha idejönnek vásárlók, milyen környezetet látnak. Sajnos azt tudjuk, hogy az egyik illegális lerakó része a városnak ez a kieső, csendes területe. Itt többször a bicikli út mentén, illetve a susnyásban különböző hulladékokat szoktak lerakni, amit időről időre összeszed a város” – mondta a tévé híradójának Mezei Helga főkertész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Négy dolgozó napi munkájának köszönhető a terület kitakarítása. A főkertész elmondta: a tévétől, a megunt ruháktól a zsákos sittig mindent lepakoltak ide, de még a betondarabok és kövek elszállítása is hátra van, ami ismét jócskán okozott kiadást a városi közkasszának, illetve a váci adófizetőknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!