Napvitorlával védik a bölcsődéseket a banki önkéntesek

A Budapest Bank váci bankfiókja önkéntes akciót szervezett a Szegfű utcai Bölcsődében a gyermekek kültéri környezetének szebbé tételére. A pénzintézet munkatársai országszerte segítik a gyermek- és ifjúsági, továbbá oktatási és egészségügyi intézményeket a Törődés Napja elnevezésű önkéntes programsorozat keretében.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi kultúra fejlesztése, a közösségi értékek iránti elkötelezettség, a környezeti fenntarthatóság, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása.

Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot már több mint két évtizede. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósulásához. A bank önkéntesei idén tavasszal országszerte 18 helyszínen segítenek kétkezi fizikai munkával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Miután a másik két váci bölcsődében segédkeztek már a helyi bankfiók munkatársai, most pénteken sor került a Szegfű utcai Bölcsőde kertjének rendbetételére is.

A programhoz végül közel 20 fő csatlakozott, köztük szülők, gyerekek, illetve a váci bankfiók önkéntes munkatársai. A résztvevők újjávarázsolták a kertet, lefestették a homokozót, valamint egy napvitorlát is felszereltek, hogy védjék a kicsiket az erős napsütéstől.

„Mivel a korábbi két bölcsődei program után pozitív visszajelzéseket kaptunk, úgy gondoltuk, hogy erre a helyszínre is sort kell kerítenünk. Tudjuk, milyen fontos, hogy a kisgyerekeknek megfelelő és élhető környezete legyen a mindennapos szabad játékhoz” – mondta el Kiss Bernadett, a Budapest Bank váci fiókjának vezető helyettese. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!