Tantermi dráma a pincében

A nagy fesztiválok „árnyékában” és a kisváci Suti Brothers Pub pinceklubjának kellemes hűvösében június utolsó hétvégéjén két estén háromszor is előadta a Madách-gimnázium drámaköre a „Tantermi dráma” című előadást, amelynek bemutatását hosszú hónapokon át, mondhatni, hogy az egész tanévben cizellálták a szereplők, Lakatos Ádám tanár úr vezetésével.

A siker nem is maradt el, akik részesei lehettek ennek a különösen, nagyon fiatalosan hangolt Bánk bán előadásnak, nagyszerű színházi élménnyel gazdagodhattak a fiataloknak köszönhetően.

– Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Nemzeti Tehetség Programja” művészeti pályázatának révén valósult meg, természetesen a Váci Madách Imre Gimnázium hathatós támogatásával. Tavaly ugyanezen pályázat keretében a Liliom című Molnár Ferenc darabot állította színpadra a drámakörünk. Az idei munka egész tanévben folyt, és megtisztelő, hogy kezdésként hivatalos előadáson az Ipolysági Szondy György Gimnáziumban is bemutathattuk a darabot június végén, egy darabismertető workshoppal egybekötve. A következő tanévben egy órásra bővítjük a darabot, illetve környékbeli iskolákban is előadjuk a 40 perces tantermi variációt belőle, amit a kisváci bemutatókon a nagyközönség is láthatott – mondta Lakatos Ádám.

Stáblista: Bánk: Tóth Máté Benedek/Molnár Botond, Trudi: Horváth Sára / Homoki-Nagy Eszter, Timi: Kormos Anni Zsófia /Tóth Virág, Bibe: Hostyinszki Máté, Ottó: Erdélyi Bence, Melinda: Ősi Anna /Völgyi Vanda, Izi: Balogh Dóra / Erős Eszter, Csilla: Letkó Karolina /Kiss Panna Sára, Barbi: Horváth Zsófia, Balázs: Tóth Máté Benedek/Molnár Botond. Rendezte: Lakatos Ádám, a rendező munkatársa: Dudás Demeter.

(A drámaköri csoport július végén Nagymaroson dolgozik egy újabb előadás előkészítéseként, ez a produkció Jane Teller: Semmi című regényén alapul.)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!