Újraélesztés a strandon – gyakorlat és a rideg valóság

A Vác Városi Strandfürdőben július 26-án a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete bemutatót tartott a szakszerű elsősegélynyújtásról. Az újraélesztést mutatták be és tanították meg a jelenlévőknek, hiszen ennek elsajátítása emberi életeket menthet.

A bemutatón több mint 100 résztvevő és vendég volt a strandról, akik elsajátították és kipróbálták az újraélesztést. „Intézményünk szívesen látta vendégül ezt az élményekkel teli, életmentő bemutatót” – írták a cég honlapján.

Hogy mennyire fontosak ezek az ismeretek, azt jelzi, hogy tavaly augusztus elején egy három éves kislány életét mentette meg a gyors segítség a váci strandon. A baj észlelése után többen is azonnal hozzáláttak a szakszerű újraélesztéshez és ez végül sikerre vezetett.

A kislány a szüleivel járt a strandon és a gyermekmedencében fürdött. Édesanyja egyszer csak azt látta, hogy a kicsi hason fekve lebeg a vízben és nem mozdul. Azonnal odaszaladt és kiemelte, majd segítségért kiáltott. Erre többen is megmozdultak, és a szakszerű újraélesztéssel sikerült megmenteni a kislány életét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!