EDWARD NAP – Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül

Europen Day Without a Road Death – Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül. Még nincs egy hónapja, hogy megkezdődött a tanév. Általános iskolás és középiskolás tanulók  mennek reggelente iskolába.  Reggel 7-8 óra között  jelentős a diákok jelenléte a közlekedésben.

A közlekedés veszélyes üzem. Ezt tudomásul kell venni, gyerekként és felnőttként egyaránt. Tudatos gondolkodással nagyon sok balesetveszélyes helyzetet elkerülhetünk. Ehhez egyik oldalról nem szabad kiiktatnunk az észlelési lehetőségeket. Ne legyen mindkét fülünkben fülhallgató! Ne a telefonunkat nyomkodjuk, miközben megyünk a járdán, átkelünk az úttesten.  Aki részt vesz a közlekedésben (járművezető, gyalogos, utas) az, látását és hallását fordítsa a közlekedés biztonsága irányába.

Szeptember 30-ig figyelemmel kísérjük, illetve rendőri jelenléttel hívjuk fel a figyelmet a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken a fokozott figyelem szükségességére.

  • Vác, Földváry téri kijelölt gyalogos átkelőhely (a kanyarban, a 40-es táblánál),
  • Vác, Damjanich téri kijelölt gyalogos átkelőhely (Rádi út kereszteződése),
  • Vác, Petőfi Sándor Általános Iskola előtt,
  • Vác, Radnóti Miklós Általános Iskola előtt,
  • Vác, Újhegyi úti óvoda előtti kijelölt gyalogos átkelőhelynél,
  • Vác, Kisvác vasútállomás mellett a 2-es úton.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Majd ezen az időszakon túl is erre a figyelemre lenne szükség. Ehhez mind a járművezetők, mind a gyalogosok részéről figyelemre, megértésre, türelemre van szükség. Remélem kéréseinket, tanácsainkat megfogadják, s kevesebb baleset történik a jövőben. – írja közleményében Latorovszky Gábor rendőrkapitány.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván: Vác rendőrkapitánysága. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!