VÁLASZTÁS: tisztességes kampányt akar az Összefogás

Tisztességes kampányra szólította fel vetélytársait az Összefogás Vácért. Matkovich Ilona a szervezet polgármester-jelöltje azt kérte, hogy az önkormányzati választásokon az általuk megfogalmazott célkitűzéseket igyekezzenek betartani a kampány alatt.

– Többek között jogszabályellenesen jelentek meg szórólapok a váciak postaládáiban. Ezek az anyagok nem tartalmaznak impresszumot, így nem lehet tudni ki adta ki – mondta.

A pontokat Jess Kinga a belváros képviselőjelöltje ismertette. Kiemelte többek között: vállalják, hogy plakátjaik nem jelennek meg vallási- és városképi szempontból fontos területeken. Tartózkodnak a trafóházak és épületfalak összeragasztásától, azaz a vad plakátozástól, valamint egymás kampányeszközeinek megrongálásától.

„Nem szemeteljük tele a várost légi szórásokkal. Elítéljük a névtelen szórólapok terjesztését. Nyomatékosan kérjük a helyi jelölőszervezeteket és jelölteket, hogy tartózkodjanak minden olyan módszertől, amely rombolja a városképet és zavarja a lakosságot.” – hangzott el. Várják a jelölőszervezetek és jelöltek csatlakozását a vállalásokhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

Tótváradi-Nagy Bence, az Összefogás Vácért ifjú képviselőjelöltje arról szólt, hogy a fiatalok manapság nem nagyon érdeklődnek a közélet iránt.

– A mi, interneten szocializálódott generációnk néha jókat nevet a valótlan híreken, vagyis a fake news-okon, máskor meg fogják a fejüket, hogy ezt mégis, hogy hihetik el az emberek – mondta. Hozzátette: reméli, hogy erre a szintre Vácon nem jutnak el, bár szerinte jelent már meg olyan hírportál a városban, amely szeret valótlan híreket gyártani. Kérte a lakosságot, hogy ellenőrizzék az információk valóságtartalmát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!