Idén született váci babák neve díszíti a karácsonyfát

Mintegy százötven idén született váci gyermek neve került fel arra a karácsonyfára, amely a mélygarázs feletti téren áll. Lehetett volna háromszáz is, de a szülők egy része korábban nem járult hozzá, hogy nyilvánosan is közzétegyék csemetéjük nevét. Jess Kinga, társadalmi kapcsolatokért felelős városi tanácsnok közösségi oldalon megjelent felhívásában azonban közölte: bárki jelentkezhet még most is, utólag pótolják.

Kiderült az is: Mezei Helga főkertész hagyományteremtő kezdeményezése, hogy az egyik belvárosi fenyőfát a 2019. évben született váci babák neve díszíti. „A fán azon, idén Vácon született babák nevei, születési dátumai vannak, akiknek a szülei hozzájárultak már a kórházban ahhoz, hogy a kórház babafotókkal teli oldalán és a váci sajtóban is megjelenhessenek a neveik. Az anyakönyvvezetővel egyeztetve 150 újszülött neve került a fára az idén Vácott született 300 baba közül” – írja Jess Kinga.

Az ötlet nem újkeletű, nemrég például Sárváron az arborétumban sétálva láttunk egy fát, a melyen a gyermekek neveit tartalmazó kis táblácskák voltak. Ilyen kezdeményezés más városokban is népszerű, sőt van olyan település, ahol minden ott született baba tiszteletére egy fát ültetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Jess Kinga a váci kezdeményezéssel kapcsolatban felhívja a figyelmet, hogy ha van olyan szülő, aki korábban nem járult hozzá ahhoz, hogy a sajtóban leközöljék a baba nevét, a fára ettől utólag felkerülhet. A nevet és a születési dátumot a mezei.helga@vacholding.hu címre kell elküldeni. „A macikhoz szükséges anyagokból van még” – teszi hozzá a tanácsnok.

Az ötlet megvalósításához hozzájárultak: a Parkév papírbolt a színes papírok ingyenes biztosításával, Gerengay Tamás, a parkolás vezetője a maci forma netes letöltésével és a technika kidolgozásával, hogy a nevek, dátumok nyomtathatóan felkerüljenek a macikra. A Front Grafika szintén gyors munkát végzett a vágási munkával és a laminálást a Városfejlesztő Kft végezte el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!