Iskolákban zenélt a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar

Új kezdeményezésként a karácsonyt megelőző hetekben több koncertet is adott a város iskoláiban a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar. Két nap alatt összesen öt helyszínen léptek fel, a felcsendülő népszerű dallamok, és az előadásokhoz kötődő, a komolyzenét népszerűsítő játékos ki mit tud mindenütt nagy sikert aratott.

“A kétféle ifjúsági hangverseny gondolata onnan származik, hogy a mai ingergazdag világban nagyon nehéz, sőt szinte reménytelennek tűnik az általános iskolai korosztályt ifjúsági hangversenyre elcsábítani. Egy megoldás maradt, ha a zenekar megy el az általános iskolákba, hogy a kultúra ezen ágát minél korábban és minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel” – mondta Sándor Bence, a zenekar karnagya a Váci Naplónak korábban.

A cél világos: minél több fiatalhoz eljuttatni a komolyzenét, hogy a későbbiek folyamán zeneértők és zeneszeretők legyenek. Kodály Zoltán szavait idézve: “Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza”. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!