A magyar kultúrára emlékeznek, díjakat adnak át

A Himnusz kéziratának elkészültére emlékezve minden esztendőben január 22-én ünnepeljük hazánkban a Magyar Kultúra Napját. A jeles napon városunkban hagyományosan díjkiosztó gálaműsorra várják az érdeklődőket – írja a vac.hu.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le azt a kéziratot, mely a Magyarország állami himnuszaként elismert költeményt is tartalmazta. E jeles napot 1989 óta, mint a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük. Az országos programsorozat részeként Vácott – a Kultúra Magyar Városában – 2020. január 22-én, szerdán 18 órakor a Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) színháztermében gálaműsort rendeznek, melynek részeként sor kerül a városi művelődési díjak átadására is.

A tervezett program szerint Inotay Gergely alpolgármester ünnepi beszéde mellett a műsorban közreműködik Patrik Judit, Bognár Szilvia, Kónya István és Toldi Tamás. A „Vác Város Művészeti Díját”, a „Vác Város Művelődéséért” kitüntetést és a „Vác Város közművelődését segítő díjat” Matkovich Ilona polgármester adja majd át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Az ünnepséget megelőzően, 17 órakor az intézmény Emeleti Galériájában nyitják meg a Váci Új Szalon Egyesület „Kötelék” című kiállítását.
A Magyar Kultúra Napjának váci gálaműsorára ingyenes belépők a MIMK jegypénztárában igényelhetők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!