Felcímkézték, mert nem szemetes a sótároló edény

Az idei január hónap a megszokottnál jóval enyhébb és csapadékmentesebb, így a Váci Városfejlesztő Kft munkatársai a beltéri munkák mellett számos kültéri munkát, javítást is el tudtak végezni.  A Kálvin utca és a Nagy Sándor József utcai játszótéren a magasépítési részleg dolgozói rugós játékokat újítottak fel, a Zrínyi utca 9. szám alatt pedig a kisebbségi önkormányzat irodájának kialakítását kezdték el. Feladataik közé tartozott továbbá egy korábban beomlott csapadékelvezető csatorna kicserélése is a  Kossuth tér 8. szám alatt – számol be a friss eseményekről a cég honlapja. 

A Budapesti főúton, egy rendkívül balesetveszélyes járdaszakaszon elhelyezkedő távközlési aknafedelet és annak beomlott környékét a szolgáltató többszöri jelzés ellenére sem javította ki, így a holding dolgozói a balesetveszély elhárítása érdekében ideiglenes módon javították a területet. A Gombási út külső részén, az M2 autóút egyik csapadékelvezető árka és ülepítője sérült és hordalékkal erősen telített volt, a csapadékvíz elvezetése nem volt megfelelő. Ezért megtisztították és javították a sérült műtárgyat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Felmatricázásra került a Vác területén található 24 darab, jellegzetes narancssárga sótároló edény is. Erre azért volt szükség, mert lakossági jelzések alapján sajnálatosan sokan szemetesnek használták a tárolókat. Számos helyen folytatódott a város úthálózatainak kátyúzása, az utak javítása, többek között a Csányi körúton, a Honvéd utcában, a Gombási úton és a Deákvári főúton.

Kertészeti részlegük munkatársai által folytatódtak a lombgyűjtések az alábbi területeken: Baba park, Rákóczi tér,  Nagymező utca – Kölcsey utca – Zöldfa utca – Vám utca tömbbelsők. Folytatódtak a város területén a karácsonyi díszítések lebontási munkálatai. Megkezdődött az ilyenkor időszerű munka: a gömb juharok ifjítása a Szent Flórián utcában elvégzésre került.

Sajnos tavaly év vége óta húzódó probléma volt a közvilágítással a Fácán utca – Sirály utca – Harkály utca – Újhegyi út által határolt területen belül. A Váci Városfejlesztő Kft. hibabejelentő rendszerén keresztül többen is jelezték ezt. Előzetes felmérésük alapján ez a hiba, jellegéből adódóan az ELMŰ Hálózati Kft. hatáskörébe tartozott. Az elmúlt hét folyamán a sok munkával járó hibakeresés eredményre vezetett, a közvilágítás helyreállt. „Köszönjük a területen lakók által nyújtott hasznos visszajelzéseket és türelmüket” – olvasható a városfejlesztő cég honlapján. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!