Vác időjárása: napokig ülhet a nyakunkon a köd

Ködös, nyirkos, hűvös időre ébredtek vasárnap reggel a váciak. Az előrejelzések szerint ez így is marad még egy darabig. Ráadásul a levegő minőségével is gondok vannak és a mostani helyzet nem kecsegtet javulással. Az asztmával és más légúti betegségekkel küszködők legyenek nagyon körültekintőek, ha a szabadban akarnak tartózkodni. A pára lecsapódása és az éjszakai fagyok a közlekedésben is gondot okozhatnak.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap reggelre sokfelé válik párássá, ködössé a levegő, ami napközben az ország jelentős részén köd vagy alacsony szintű rétegfelhőzet formájában tartósan megmaradhat. Nyugaton és északon készülhetünk még napsütésre, északnyugaton a szél is megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet -1, +7 fok között alakulhat. Melegfronti tüneteket érzékelhetünk.

Hétfőn a legtöbb helyen borongós, helyenként tartósan párás, ködös időre van kilátás. Csak kisebb körzetekben, jellemzően délnyugaton süthet ki a nap. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban -6, 0, napközben -1, +4 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Kedden is borongós, sokfelé tartósan párás, ködös időre készülhetünk. A délies szél helyenként északnyugaton, nyugaton kissé megélénkülhet, itt rövid időre a nap is előbújhat. Hajnalban -6, 0, nappal a legtöbb helyen -1, +4 fok között alakul a hőmérséklet, ennél melegebb néhol nyugaton lehet, ahol kisöpri a szél a borongós időt.

A jelenlegi számítások szerint hétvégéig nem tágít a szürke idő. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás kialakulhat, a nap néhol nyugaton bújhat elő az időnként megélénkülő szél miatt. Pár fokot emelkedik a hőmérséklet. Napközben 2-9 fokos csúcsértékeket mérhetünk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!