Visszatér a Dunakanyar Hangja Énekverseny Vácra

Hét év után újra Vácon rendezik meg az országos hírű énekversenyt – erősítették meg lapunknak a rendezvény szervezői. A korábban is telt házas közönség előtt zajló versenyre minden évben rengeteg gyermek, fiatal és idősebb énekes jelentkezik szerte az ország minden pontjáról – sőt határon túlról is – hogy megmutathassa tehetségét.

Az évek alatt az országos nagy televíziócsatornák tehetségkutatóinak stábja is felfigyelt a népszerű rendezvényre és azóta is rendszeres látogatói az eseménynek. Legutóbb az X-Faktorban szerepelt Vanek Andor az, aki a Dunakanyar Hangja versenyről került be a nagy tehetségkutatóba és indult el a siker útján, de az évek alatt már számos fiatalnak adott lehetőséget a rendezvény a bemutatkozásra és a tapasztalatszerzésre.

Mint azt a szervezők elmondták: nagy öröm számukra, hogy hét év után végre hazatérhet ez a mindenki számára nagyon kedves, családias rendezvény. Mint kiemelték: örök hálával tartoznak Dunakeszinek az elmúlt évekért, hogy akkoriban befogadták az énekversenyt és segítették a tehetségkutatást, hiszen több száz családnak szereztek felejthetetlen élményeket. Békéscsabáról, Szombathelyről, Szegedről, Pécsről, Miskolcról, az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek Dunakeszire, hogy részt vegyenek a Dunakanyar Hangja versenyen, de voltak, akik határon túlról utaztak több órát, hogy ott lehessenek. Mostantól újra Vác lesz a célállomás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

„Vácott 10 évvel ezelőtt indult útjára a Dunakanyar Hangja, és azóta is töretlen a népszerűsége az énekesek között. Már a kezdeteknél is Laczi Sarolta volt az, aki mindenben segített nekünk és most, hogy ő lett a váci művelődési központ igazgatója, személyesen kért fel minket arra, hogy hozzuk vissza Vácra a Dunakanyar Hangját. Boldogan tesszük, hiszen nagyon nehéz évek állnak mögöttünk és jó lesz újra itthon lenni” – fogalmazott Wernke Ádám, az énekverseny megálmodója.

Az idei Dunakanyar Hangja tehát már a váci művelődési központban lesz megtartva. Három fordulós lesz a verseny, amire korhatár nélkül lehet jelentkezni. Február 8-án szombaton délben kezdődik a válogatás, aztán február 15-én szombaton lesz az elődöntő, végül pedig február 29-én szombaton a nagy finálé, a döntő!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Bárki bármilyen műfajban megmutathatja énektehetségét, sőt saját dallal is lehet jelentkezni. A versenyen a szakmai zsűri mindig őszinte és építő kritikákat fogalmaz meg, valódi segítséget és igazi útravalót ad majd a jelentkezőknek, akik többsége azt szeretné megtudni, hogy érdemes-e az énekléssel foglalkoznia, vagy éppen összehasonlítva magát a többiekkel, rálátást kaphat arra, hogy hol tart a fejlődésben, valamint az énekesek testközelből tapasztalhatják meg milyen is egy ilyen nagyszabású tehetségkutató versenyben részt venni.

Felnőtt és gyermek kategóriában is lehet indulni. A győztesek pedig értékes nyereményekkel is gazdagodnak.

Jelentkezni előzetesen e-mailben kell: dunakanyar2020@gmail.com, ahova elég csak elküldeni az énekes nevét, korát, lakhelyét, telefonszámát, amire a szervezők válaszlevélben minden fontos információt megküldenek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

„A Dunakanyar Hangja Énekverseny már bizonyított, most rajtad a sor! Mutasd meg mit tudsz! Jelentkezz még ma és legyél TE 2020 Dunakanyar Hangja!” – írják a szervezők. További információk: www.dunakanyarhangja.hu.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!