Átadták a 2019-es év Hattyú-díjait

Pénteken adták át a 2019-es év Hattyú-díjait. A Váci Értelmiségi Klub az ezredforduló óta ítéli oda az egyéni és közösségi, tiszteletet kifejező elismerést olyan személyeknek és kollektíváknak, akik egyszerre mutatnak példát és öregbítik a város hírnevét. Ezúttal Galambos Péter evezős sportoló és a Sándor Bence karnagy által vezetett Vác Civitas Szimfonikus Zenekar vehette át az oklevelet és a hattyúval díszített tortát Hemela Mihály klubelnöktől a Rubra Étterem különtermében – írja az estv.hu.

Pénteken már 21. alkalommal adta át a Váci Értelmiségi Klub a Hattyú-díjakat. Az erkölcsi elismerést idén is a klubtagok javaslatai és szavazatai alapján ítélték oda. A 2019-es egyéni díjat Galambos Péter evezős sportoló vehette át. A méltatásban elhangzott, hogy Galambos Péter 2006 óta evez a világ élvonalában, 4 világkupa győzelem és 5 világbajnoki érem birtokosa, tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, valamint eddig ötször volt az év evezőse. Boda Mária, a Váci Madách Imre Gimnázium magyar-ének szakos tanára hangsúlyozta: a díjjal nem csupán eredményeit ismerik el, hanem azt is, hogy a váci sportoló szerénysége, emberiessége, valamint a városhoz való hűsége miatt is példamutató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„A sportolók – többek között – úgy gondolom, hogy hősök is, mert minden nap egy kicsit, vagy nagyon önmaguk fölé kell, hogy nőjenek, le kell győzniük az ellenfeleiket, de ennél sokkal nehezebb, hogy le kell győzni önmagukat. Szerintem az egy sokkal nagyobb teljesítmény, óriási erőfeszítés kell hozzá. Ilyen váci sportolónak látom én –ismeretlenül, ismerősben ismeretlenül is- Galambos Pétert, aki sok minden miatt alkalmas arra, hogy a most felnövekvő fiatalok, az én tanítványaim korosztályának példaképe lehessen.” – mondta a méltatásban Boda Mária.

A közösségi Hattyú-díjat a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és Sándor Bence karnagy kapta. A Vác Civitas 2014 óta a város szimfonikus társulata, Sándor Bence pedig 2011 óta a Vox Humana énekkar karnagyaként is tevékenykedik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Az énekkart és a karnagyot Rozmaring Sándor, önkormányzati képviselő méltatta.

„A zenekar és vezetője rövid idő alatt a város és a régió kulturális életének motorjává vált. Nemes célt vállaltak azzal, hogy betöltik a város komolyzenei életében keletkezett űrt. Külföldi vendégszerepléseik alkalmával öregbítették a város hírnevét. Nincs ma már nélkülük fontos nemzeti és egyházi ünnep a város életében, de önálló hangversenyeikkel is rendszeresen gazdagítják Vác kulturális programját.”

Mindkét díjazott vastapsot kapott, amikor átvették az oklevelet és a hattyúkkal díszített tortát Hemela Mihálytól, a Váci Értelmiségi Klub elnökétől. Az ünnepségen Kocsis György népdalénekes adott műsort, a rendezvény közös vacsorával zárult. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!