Élesítsd a billentyűzetet, írj verset, indulj a pályázaton!

Versíró pályázatot hirdet a Váci Költők Baráti Társasága középiskolások számára Gyere mondd, hogy a grund mi vagyunk címmel. A cél: a költészet népszerűsítése, az ifjú váci alkotók inspirálása és támogatása. A pályázaton részt vehet minden váci középiskolás diák. Azok is, akik váci lakhelyűek, de másutt tanulnak, és azok is, akik nem helyiek ugyan, viszont váci középiskola tanulói.

A pályázat választható témái:

1. A közösség és az egyén viszonya, az összefogás, a csapatszellem, a barátság – vagy épp annak hiánya.
2. Olyan verstémák, amelyek Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye, valamint az abból készült musical mondandója nyomán a mai viszonyokra vonatkozóan felmerül az alkotókban (pl. kirekesztettség, különbözőség, küzdelem egy ügyért, bürokrácia, stb.).

A pályázatra egy szerző maximum három pályaművet küldhet be. Stílusbeli, formai megkötés nincs.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Beküldési határidő: 2020 április 30.

A pályaműveket e-mailben kell beküldeni a vkbt17@gmail.com címre.

Az e-mail tárgyában szerepeljen a pályázat neve, szövegében pedig fel kell tüntetni

• a pályázó nevét
• osztályát/iskolája nevét
• elérhetőségét

A pályaműveket külön-külön PDF formátumú dokumentumban kell csatolni. A csatolt dokumentumok ne tartalmazzák a pályázó nevét sem a fájl megnevezésében, sem annak szövegében!

Ajánlott formázás: Garamond, 11-es betűméret.
A fájl neve legyen azonos a mű címével.

A beérkezett pályaműveket a Váci Költők Baráti Társaságának tagjai bírálják el. Az díjátadásra ünnepélyes keretek közt kerül sor. A pályázaton való részvétellel a pályázó automatikusan elfogadja azt a kitételt, hogy pályaművéért, annak esetleges élő szóban való elhangzásáért, elektronikus vagy nyomtatott megjelenéséért jogdíjra nem tart igényt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A legértékesebbnek ítélt három pályamű szerzőjét könyvutalvánnyal díjazzuk, valamint azzal a lehetőséggel, hogy alkotásával felléphet a Váci Költők Baráti Társasága ez évi rendezvényén, illetve részt vehet a költőtársaság rendszeres műhely-találkozóin.

„Ifjú alkotótársainknak az írásban sok örömöt, a pályázaton való részvételben pedig sikereket kívánunk!” – áll a felhívásban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!