Időben küldi a városháza az adóbefizetéshez a csekket

A váci polgárok érdekeit maximálisan figyelembe véve, idén nem a tavaly sok problémát okozó „utolsónapos” kézbesítéssel, hanem az első befizetési határidőt megelőző közel két héttel korábban érkeznek meg a váci egyéni adózókhoz a különböző helyi adók aktuális kiegyenlítését szolgáló csekkek – erről tájékoztatott Kiss Zsolt alpolgármester.

A cégek és a vállalkozások az építmény- és iparűzési adójukat már csak elektronikus úton tudják intézni, viszont a mintegy 15 ezer magántulajdonos, vagy egyéni vállalkozó postai úton kapja meg a csekket, mely többeknek már tegnap a postaládájában volt. Közös borítékban érkezik az éves kommunális adó, gépjárműadó, illetve az érintettek esetében az építményadó és az iparűzési adó befizetésére küldött kitöltött csekkek mellett az adószámla kivonat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Az eddigiekhez hasonlóan az éves adóösszegek befizetése két részletben történhet az értesítésen szereplő határidőig: március 16-ig, illetve szeptember 15-ig. A tavalyihoz képest változás, hogy idén a kényelmetlenségek, problémák elkerülése végett már időben kézbesítik a csekkeket. Így a polgármesteri hivatal kéri, hogy akinek adminisztrációs, vagy függőben lévő ügyben a határidő előtt ezzel kapcsolatosan még elintézni valója akad, a viták, félreértések elkerülése érdekében keresse fel az illetékes osztályt (pénzügyi és adó osztály – adócsoport).

A kommunális adó és a gépjárműadó mértéke nem változott, tudni kell viszont, hogy utóbbi esetében csak a befizetett összeg 40 %-a marad az önkormányzatnál. Figyelni kell arra is, hogy ha valaki az éves adóra vonatkozó csekkek közül csak az első határidőre kötelező befizetést teszi meg, őrizze meg az ősszel esedékes második részlet befizetésére a már most elküldött csekket – hívja fel a figyelmet az alpolgármester a városháza honlapján. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!