Szemétszedés után kapták el az illegális szemetelőt

Nagyszerűen sikerült a szombati szemétszedés a Naszály-hegyen, Rozmaring Sándor, a terület városi képviselőjének felhívására több mint száz önkéntes csatlakozott az akcióhoz. Az ebéd táján befejezett közös munka után alig több mint egy órával már el is kaptak egy illegális hulladéklerakót: egy férfi az autójából pakolta éppen a zsákokat egy tiltott helyre.

“Megköszönöm annak a több mint száz embernek a segítő közreműködését, akik részt vettek szombaton a Naszály és környéke tavaszi nagytakarításában. Munkájuk révén megtisztult a volt deákvári laktanya melletti terület döntő része, a Sejcei út melletti vizes árkokból kikerültek a hulladékok és alapos takarításon estek át a hegyi dűlők” – írta a közösségi oldalon Rozmaring Sándor.

A képviselő felhívja a figyelmet, hogy összefogással megakadályozhatjuk, hogy a megtisztított területekre újra illegális szemét kerüljön, és új szemétlerakatok keletkezzenek a környezetünkben.

Bejelentést a közterület-felügyelet éjjel-nappal hívható telefonszámán lehet tenni: 30/729-2154. Kérjük, mentse el ön is telefonjára!

A telefonszámot többen is beírták a készülékükbe, s nem is gondolták, hogy már egy bő óra múlva szükség is lesz rá. Az egyik, a szemétszedésben részt vett lakó ugyanis a lakása ablakából délután fél három előtt azt látta, hogy valaki egy autóból zsákokat pakol ki oda, ahonnan a délelőtt folyamán összeszedték az illegális hulladékot. Hívására perceken belül nem csak a közterület-felügyelők, hanem a rendőrök is a helyszínre érkeztek és eljárást indítottak az ügyben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: a DDC-nél is vigyáznak a munkatársakra

A szállítási feladatok a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársaira várnak, akik már hétfőn megkezdték a több tucat zsák elszállítását. (képünkön: az intézkedő rendőrök – fotó: Facebook)

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!