Koronavírus: a DDC-nél is vigyáznak a munkatársakra

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a régió meghatározó gazdasági szereplőjeként a kialakult rendkívüli körülmények ellenére is fenntartja a termelést és továbbra is folytatja ügyfelei kiszolgálását. Az eddig is magas munkabiztonsági követelmények mellett fokozottan ügyelve munkatársai és családjaik egészségének megóvására.

Az egész országot, világot érintő járványügyi helyzetre reagálva a Duna-Dráva Cement Kft.-nél is rendkívüli intézkedési terv lépett életbe hetekkel ezelőtt. A társaság számára az első és legfontosabb az emberi élet védelme, a biztonság, valamint a kockázatok minimalizálása. A vevők kiszolgálásával továbbra is törekszik arra, hogy a gazdaság e szektorának működését fenntartsa.

A Váci és a Beremendi Cementgyár a megfelelő egészségvédelmi intézkedések mellett változatlan módon üzemel, termékeik szállítása belföldön zavartalanul folytatódik. Beton- és kavicsbányáik a követelményeknek megfelelően, megváltozott nyitva tartással várják kizárólagosan a leszerződött partnereket, vevőket, tekintettel arra, hogy építőanyagokra jelenleg is szükség van.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Az országos járványügyi előírásoknak megfelelően a DDC minden szükséges lépést megtett és meg is fog tenni a jövőben is. Minimalizálta a dolgozók közötti kapcsolatteremtést, így akinek munkaköre lehetővé teszi, már otthonról dolgozik. Azonban vannak, akik munkájára jelenleg is a gyárak, bányák területén van szükség. A Váci és a Beremendi Gyárban folyamatos a belépők testhőmérséklet mérése, rendszeresek a fertőtlenítések, és még sűrűbben tisztítják a legforgalmasabb területeket. A munkatársak megfelelő védőfelszerelésekkel ellátottak.

A DDC-nél az elkötelezett munkatársaknak köszönhetően jelenleg is zavartalanul folyik a termelés. Abban az esetben, ha a helyzet súlyosbodna, a cégvezetés természetesen készen áll további intézkedések meghozatalára a munkavállalóik védelmében. A vállalatnál felállított operatív törzs naponta ülésezik, folyamatosan értékelve a helyzetet és meghatározva a szükséges teendőket.

Ahogy sok más vállalkozás, úgy a Duna-Dráva Cement Kft. is tudja, hogy nem lesz egyszerű a folytatás. De célja, hogy a jövőben is fenn tudja tartani az ország számára is komoly jelentőséggel bíró működését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!