Koronavírus: az állatmenhelyen is szigorítottak

A járványhelyzet miatt szigorúbbak lettek a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány menhelyén a szabályok. Jelenleg csak 9 és 13 óra között fogadnak látogatókat örökbefogadás céljából. Kérik, hogy előzetesen tájékozódjanak kutyáik és macskáik felől a honlapjukon, a Facebookon és telefonon, mert rövid ideig tudnak csak a telephelyeken tartózkodni.

Ugyancsak fontos szabály, hogy dolgozóik védelmében csak kesztyűben és maszkban szabad belépni a területre. A kutyákat, macskákat pedig nem szabad simogatni.

Mint nemrég megírtuk, kiderült, hogy a vírusveszély miatt alaposan megcsappan a hozzájuk eljutó támogatások mennyisége, ezért bizony már az állatok is bajban vannak. Adományokat várnak és kérik, hogy segítsék munkájukat az adójuk 1 százalékával! Jelentős részét képezi az így befolyó összeg a költségvetésüknek. Fejlesztésekre, a telephely bővítésére, állatorvosi számlákra és élelem vásárlására fordítják a pénzt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mától megszűnt a veszélyhelyzeti fogorvosi ügyeleti rendszer a városban

A menhelyen az átlagos létszám 340 kutya és 80 macska. Az alapítvány 1983 óta működik, ami több tízezer mentett állatot jelent. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!